1kg tomateid
1 suure apelsini mahl ja riivitud koor
1 väikese sidruni mahl
5cm jupp värsket ingverit
400g moosisuhkrut

Valmistamine:

Koori tomatid, lõika välja varrepesad ja tükelda. Pane tomatitükid köögikombaini ja püreesta.

Pese mahepoest ostetud apelsin hoolikalt, riivi koor peene riiviga ja pressi mahl välja. Lisa apelsinimahlale ka sidrunimahl.

Koori ingver ja riivi see.

Sega kõik koostisosad kokku ning lase paksupõhjalises potis ruttu keema tõusta. Eemalda vaht. Lase moosil kenasti mulisedes 10 minutit keeda.

Tõsta ettevalmistatud purkidesse ja sule kuumalt.

Tomatimoos sobib ühtviisi hästi nii soolaste kui magusate roogade täienduseks.

Allikas: L.Virkus, M-L. Ilover, T. Lebane: "Moodsad moosid"

Jaga
Kommentaarid