Vaja läheb:

1kg üleküpsenud tomateid
1kg mugulsibulaid
1kg porgandeid
500g õunu
3 kauna kibepipart
500g küüslauku
1kg igat värvi paprikat
1sl soola
2sl suhkrut
1sl peenpipart
15 terapipart
1,5sl 30% söögiäädikat (võib ka panna rohkem, kui eelistate hapumat)

Valmistamine:

Pese ja koori seda vajavad köögiviljad. Tükelda sibul ja pane potti hauduma. Koori tomatile nahk ja lisa koos teiste tükeldatud köögiviljadega potti. Hauta kuni 15 minutit.

Lisa maitseained ja sega hoolikalt. Pane valmis steriliseeritud purgid, vahetult enne purkipanemist sega hoidise hulka ka äädikas.

Sulge purgid kuumana. Säilita jahedas ja hämaras.

Allikas: M. Vesingi, K. Pirs, M. Peterson, Kodused Hoidised, 2012

Jaga
Kommentaarid