Keila hoovilood sündis ideest, mida palju eri paigus korraldatakse — nii-öelda ühepäeva-kodukohvikud. Mõte oli ideed veidi edasi arendada, sest veel tähtsamad on inimesed ise ja mis lugu neil jutustada on. Keila Hoovipäevade korraldaja Marju Raadik-Kantsiku sõnul võiks igal inimesel olla midagi, mis teda tõeliselt sütitab ja silmad särama paneb. Mõnel on kirg aianduse vastu, mõni on hobikokk, mõni läheb põlema hoopis ise valmistatud kehahooldustoodetest või mööbli restaureerimisest.
Kui lugude juurde saab veel kooki ja kohvi, siis on see lisapluss, aga kindlasti mitte eesmärk omaette.

Idee saab teoks 23. augustil Keilas, kus avatakse kokku 27 hoovi, mis tavaliselt suletud on. See on suurepärane võimalus Keilat paremini tundma õppida ja minna kohtadesse, kus ka kodulinlane naljalt ei satu. Avatakse hulgaliselt hoove, kus linlased demonstreerivad oma parimaid oskusi ja välja otsitud põlvest põlve pärnadatud kõige salajasemad pereretseptid.

Avatud on ka Harjumaa kauneim kodu 2014! Presidendilt auhinna 2014 Harjumaa kauneima saanud kodu kohta ütles linnaaednik Inge Angerjas: "Kodu võlub hubasusega ja arvestab piirkondlikku eripära. Kõrghaljastusega õueala sobib hästi parkmetsa miljöösse, üksteist täiendavad moodne arhitektkuur ja kaunis looduslik keskkond. Erilist tähelepanu väärivad lopsakad taimekonteinerid, mis osaliselt täidavad köögiviljaaia ülesannet. Pilku püüavad erilahendusega aiavalgustid."
Sealsamas saab sisse astuda veel teistegi naabrite hoovi.
Raba tn 74 asuv maja ja sealne aed on hea näide sellest, kuidas pisike õueala on maksimaalselt ära kasutatud, väike maakividest tiigike, viinamarjakobaratesse uppuv pergola ja õiterohke aed. Siia mahub kasvama ka redis ja lehtsalat.
Nurmenuku tänavas on taas võimalik piiluda mitmesse hoovi korraga. See on kõrghaljastusega ja tõenäoliselt kõige kaunima miljööga "linnaosa" Keilas. Saame näha mõnusat välikööki, mis sobitub hästi ümbrusega.

Terve päev on täis põnevaid tegemisi, mis algavad juba hommikul kell 7 ja lõppevad kesköösel. Avatud on hulk õpitubasid: viltimine, kehakoorijate valmistamine, meisterdamised lastele, kala suitsutamise, jalapingi valmistamine. Keilas on elu nagu filmis ja seda tõestab kinohoov, kus näidatakse filme Keilast ja Keila inimestest.

Keila ärksamaid hoovilugusid on võimalik ise kuulata ja vaadata 23. augustil. Loe lisa SIIT.