Ekslikult peetakse automaatselt avanevaid kasvuhooneaknaid heaolutooteks, kuid nii see kindlasti ei ole. Paaveli sõnul on meie heitlike kevad- ja suveilmade juures pea ainuvõimalik lahendus just automaatselt avanev aken, mis ei sunni aiasõpra kasvuhoone juurde valvesse.

Tema sõnul ei maksa heituda neil inimestel, kellel aeda ei ole. „Kui on olemas kas rõdu või terrass, saab sinna mugavalt kinnitada ka kasvuhoone. Isegi väiksemale rõdule on meil sobilik mudel olemas,” lisas ta.

Kasvuhoone kattematerjalide valik on Vitavia toodetel mitmekesine, rahuldades ka nõudlikuma maitsega inimeste vajadused. Samas tuleks polükarbonaadist kasvuhoonekatet paigaldades olla väga tähelepanelik, et plastist materjali ei kinnitataks kasvuhoone konstruktsioonile pahempidi. „On esinenud juhtumeid, kui nii on läinud ja UV-kaitsega külg on jäänud sissepoole. Sellisel juhul sööb päike plastmaterjali kiirelt läbi. Kindlasti tuleb ka plastmaterjali otsad kinni teipida, siis ei lähe plasti kihtide vaheline osa bakteritest ja samblast rohetama. Kui üleval on veekindel teip, siis alla tuleb paigaldada ventileeriv teip,” selgitas Paavel.

Kasvuhoonete laienenud kasutusvõimalustest räägib Vitavia tootejuht Ain Paavel. Kuidas õuehooaega pikendada, see oleneb juba mitmest nüansist, kuid kindlasti on oluline, et kasvuhoone või paviljon koos aluspinnasega oleks kinnitatud korrektselt – nii püsib tulemus aastaid. Rohkem saab teema kohta kuulda värskest podcast’ist „Kevad sinu kodus”.

Kuula saadet Delfi Taskust!

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid