Ventilatsiooni puudumisel saastub õhk üsna kiiresti. Peamiseks saastajaks ongi inimene ise. Sisse hingamisel tarvitame ära õhus olev hapniku, välja hingates tõuseb aga süsihappegaasi (CO2) sisaldus üle normi, muutes meid laisaks ja väsinuks. Õhku võib inimesest eralduda teisigi saasteaineid (näiteks higistamisega). Ventilatsiooni abiga viiakse välja ka halb lõhn ja liigne tolm. Põhilised saasteallikad on näiteks tubakasuits, söögilõhnad ja tolmune välisõhk.

Erilist tähelepanu vajavad niisked ruumid

Kindlasti on vaja korralikult ventileerida niisked ruumid, sest liigne niiskus rikub ära hoone ja kahjustab tervist. Hoonetes on vaja ventileerida inimesele ohtlikud kemikaalide lõhnad ja tolm. Nõuetekohase ventilatsiooni puudumisel tekib majakonstruktsioonides mädanik ja hallitus, mis võivad viia maja lammutamiseni. See ei ole aga veel kõige hullem. Maja saame ehitada uue. Hallitusest tekkinud seente ja kantserogeenide tagajärjel võime haigestuda ka näiteks vähki - uut tervist enam endale osta ei saa.

Tolmune, pime ja niiske keskkond torudes on neile ja väga paljudele teistele ohtlikele allergeenidele väga heaks kasvupinnaseks.

Ventilatsioonikanalite sisepind on arvutuste järgi umbes 10 protsenti ruumi põrandapinnast. Kui põrandaid puhastatakse vähemalt kord nädalas, siis ventilatsioonitoru, mille eesmärk on tuua meile elutähtsat värsket õhku, on paljudel juhtudel puhastamata kogu hoone kasutusel oleku ajal. Ventilatsiooni puhastatakse mehhaaniliste harjastega. Harjased liiguvad nii vertikaalselt kui ka horisontaalselt, tänu sellele puhastub torustik efektiivselt. Saaste ja mustuse täielikuks eemaldamiseks kanalist kasutatakse tormi-iilile sarnanevat õhuvoogu tekitavat alarõhuseadet, mis on varustatud peen- või mikrofiltriga.

Uusim roheline tehnoloogia - soodapritsiga puhtaks!

Soodapritsi eelised liivapritsi ees on efektiivsus, keskkonnasõbralikkus, tolmuvabadus ja see ei kahjusta pindasid. Soodapritsil on erinevad opereerimismoodused – kuiv, hüdrodünaamiline veejoaga ja tolmuvaba veesegu.

Sooda jätab puhastatava pinna siledaks, ei lõhu seda ega tekita kriimustusi. Soodapuhastus ei kuumuta, külmuta ega tekita deformeerumisi. Võimalik on valida 7 tüüpi soodagraanulite vahel, mis erinevad teineteisest suuruse, kõvaduse ja kuju järgi.

Peamine põhjus kasutada soodapuhastust on saavutada puhas rikkumata pind. Delikaatset meetodit kasutatakse puhastamisel kõige sagedamini, kuna soodagraanulid ei genereeri kõrgeid temperatuure aluspinna puhastamisel, mis on probleemiks liivapritsiga. Kõrged temperatuurid võivad hakata aluspinda deformeerima (nt metalli puhastamine). Võimalik on puhastada ka galvaniseeritud pindu, jättes tsingikihi puutumata.

Soodapuhastus on keskkonnasõbralik kuna kasutatakse biolagunevaid ja kergesti vees lahustuvaid abrasiive!

Mustus ja pinnakate, millega soodapuhastus hakkama saab:

pulbervärvid, polüuretaan-epoksiidkatted
pinnarooste ja sisemine rooste
auto värv
alküüd-, õli- ja akrüülvärvid
vanad pinnakatted
keskkonna-, tööstus- või toiduainesaaste
tulekahju jäljed hoonetel
graffit seintel ja klaasil
setted paadi kerel
tänavakivide puhastus

Uuri lähemalt airsmile.ee

Jaga
Kommentaarid