Rannahotelli restoran on kauneima merevaatega restoran Pärnus. Restoran järgib 1930ndatel ehitatud funkstiilis hotellihoone glamuuri ja pakub hõrku skandinaavialikku kööki.

Põhjamaade restoranide teejuhi White Guide'i hinnangul on Rannahotelli restoran 2018. aastal Eestis 13. ja Baltimaades 23. kohal. Linnade lõikes White Guide kohti ei jaga, aga Pärnus tegutsevatest restoranidest oleme kõrgeimal kohal.

Restorani chef de cuisine Herkki Ruubel on õppinud maailma tippkokkade Gordon Ramsay ja René Redzepi käe all ja loob juba teist aastat silmapaistvat gurmeekunsti Rannahotelli restoranis.

Herkki Ruubeli käe all valminud suvemenüü on skandinaaviapäraselt kerge, helge ja värske, mis on väärt lõunapausi, päikeseloojanguga õhtusööki terrassil ning Pärnusse sõitu. Valged katted tumedal taldrikul, tasakaalus maitsed, söödavad õied, ruugevärviline "võlutolm". Eelroogadeks pakub restoran kammkarpi, soolasiiga, böffi, trühvlit ja muna, kitsejuustu ja tomatit. Pearoaks saab valida koha, veist, talle, parti ja hernest. Suvisteks dessertideks on pavlova, rabarber, šokolaad, jogurt ning valik Eesti juuste.

Uuri lähemalt kodulehelt ja ole restorani tegemistega kursis ka Facebookis.

Vihula mõisakompleks on üks kõige imposantsemaid Eestis. 800-aastase ajalooga Vihula mõis on võõrustanud paljusid ning selles elegantses ballisaalis on nii tantsitud kui ka nauditud erinevaid rooge.

Elegantne 16. sajandist pärit mõis pakub täiuslikku vaheldust linnaelu askeldustest ning luksuslikku peatuskohta – nii puhkuseks, loominguliseks tööalaseks väljasõiduks kui ka kõige erinevamate seltskondlike pidustuste läbiviimiseks. Erinevad mõisahooned on hoolikalt renoveeritud nii, et säiliks nende ajalooline olemus. Kitsad järsud trepid, vanad originaalsed laudpõrandad ja paksud paekiviseinad on saanud endale uue funktsiooni.

Mõisa ajalugu ja Lahemaa loodus on peakokk Fred Ruubelile inspiratsiooniallikaks ning restorani köögi põhirõhk on kohalikul toorainel. Vihula Mõisa Restoran ei ürita iga hinna eest kopeerida klassikuid, käia ajaga kaasas või olla teistest ees.

Restoranil on oluline pakkuda külalistele maitseelamusi, mis on inspireeritud sellel hetkel parimast saadaolevast hooajalisest toorainest ja mõtetest, mida see tooraine kokkades tekitab, ning üsna mitmed retseptid on pärit mõisa vanast kokaraamatust.

Kõlab kutsuvalt? See ongi Vihula mõis oma täies veetluses …

Uuri lähemalt kodulehelt ja ole restorani tegemistega kursis ka Facebookis.

Otepää külje all looduskaunis kohas, metsade ja mägede keskel ootab külalisi Cantervilla loss. Lisaks lõõgastavale majutusele, erinevatele saunadele ja spaateenustele leiab sealt ka hea Eesti toidu poolest tunnustatud restorani.

Cantervilla lossi restoran pakub toitlustust nii à la carte'i menüüst kui ka ettetellitud pidupäevadeks. Põhiliseks tegevusalaks ongi ürituste, sünnipäevade ja pulmade toitlustamine.

Samuti on külastajad oodatud restorani iga päev kell 14.00–20.00, et nautida Otepää kuplilise looduse keskel à la carte'i menüüd. Suveverandalt avaneb maaliline vaade Pikajärvele ja lossipargile. Lisaks on suveperioodil avatud ka teemapargi kohvik, kus on menüü lastepärasem ja lihtsam. Restorani kõrval asub veel jahisaali baar, kus pakutakse kvaliteetset konjakit ja veini ning mis loob koosolekute pidamiseks sobiva atmosfääri.

Pulmade ja teiste ürituste puhuks on kasutada suur tallihoone saal, kuhu mahub kuni 200 külastajat ja lossi peahoone saalidesse mahub pidupäevalisi kuni 70 inimest.

Uuri lähemalt kodulehelt ja ole restorani tegemistega kursis ka Facebookis.

Jaga
Kommentaarid