Kõik osalejad tutvustavad sel päeval oma teenuseid ja võimalusi. Samuti saab soodsama hinnaga või ka päris tasuta osaleda matkadel ja retkedel, teha käsitööd, kogeda uusi maitseelamusi, kaasa lüüa talgutel, nautida kuuma sauna, pidada piknikut või sõita kanuuga.

Suitsusaunapilet odavam

Mõned pakkumised on üsna erilised. Näiteks on võimalik suitsusaunas käia tasuta või väga hea hinnaga, olla leivateo juures või osaleda maastikumängudel.

Et huvilised pika ninaga ei jääks, paluvad mõned turismitalud end huvipakkuvamatele tegevustele ette kirja panna. Päeva võimalusi saab näha kodulehel www.maaturism.ee, kus Eesti kaardile on kantud kõik ettevõtted ning nende kontaktandmed.

Mengel-Sünt ütles, et tegijate endi huvi on olnud rõõmustavalt suur. “Praegugi on liituma oodatud maal tegutsevad ettevõtted, kes saaksid tutvustada oma tegevust ja toodangut, samuti ei pea osalemiseks olema meie liidu liige,” sõnas ta.

Samuti on oodatud 1. mail uksi avama aktiivsed külaseltsid oma töötubadega. “Praegu tundub küll, et tuleb tore päev,” lausus Mengel-Sünt.

Turismimaastikul teist aastat tegutsev Oiu sadam pakub võimalust tunniseks tasuta kanuuretkeks. “Ega selle ajaga pikka matka tee, aga sadamast saab pildi ning samuti sellest, millised võimalused on,” sõnas MTÜ Oiu Arendus juhatuse liige Anmar Pihlak. “Ehk siis tekib huvi teinekord meie juures pikemalt aega veeta.”

Harjumaal asuv Raudsilla matkakompleks kutsub osalema talgutel ning lubab omalt poolt nii sauna kui suppi.

Aeg tulevikule mõelda

Paljud ettevõtted on andnud lubaduse, et sel päeval saab hooajaks sõlmida ka soodsamaid kokkuleppeid.

“Neil, kel on plaanis korraldada mõni meeldejääv sündmus, olgu sünnipäev, pulmad, kokkutulek, muu tähtpäev või firmaüritus, on 1. mai just see aeg, kus teha parimad kokkulepped,” kinnitas Raili Mengel-Sünt.

Lisaks läheb käima osalusmäng, kus on võimalik võita tasuta ööbimine mõnes põnevas paigas.

Maaturismiettevõtete kevadine avatud uste päev toimub tänavu esimest korda ning muutub tegijate lootusel edaspidi juba traditsiooniliseks.

“Meil on ääretult rikkalik turismitoodete valik, mille üle võime uhked olla,” nentis MTÜ Eesti Maaturism juht.