"Tarbijatel peab olema võimalus valida, kas osta õnnelike kanade mune, vabalt peetud sigade liha ja mägrasõbralikku piima," selgitas uuringu läbi viinud organisatsiooni esindaja Philip Mansbridge. "Kui neile antakse võimalus, siis nad ka kasutavad seda."

2012. aastal hukati Suurbritannias enam kui 37 000 tuberkuloosi põdevat veist. See läks maksumaksjatele maksma enam kui 100 miljonit naela.

Keskkonnaminister Owen Peterson väidab, et hukkamine koos loomade liikumise piiramise ja vaktsineerimisalase uurimistööga on hädavajalik. Samas leiavad oponendid, et hukkamine on kallis ning võib olukorra hoopis hullemaks teha.

Brittidel on hea ülevaade oma maapiirkondade mäkrade ökoloogiast: neid on jälgitud ja teaduslikult uuritud juba aastakümneid, kirjutab Eesti Loodus. Viimasel ajal on mägra ökoloogiat tõsiteaduslikult uuritud teiselgi põhjusel: nad võivad kanda ja levitada veiste tuberkuloosi, millesse võivad nakatuda ka inimesed, kuid sagedamini siiski kariloomad. Haigustekitajate leviku vältimiseks ongi Briti võimud on andnud loa tappa 5000 mäkra.