“Enamasti kuni 25 m/s tuul märkimisväärseid kahjusid elektrivõrgule kaasa ei too, kuid parem on alati valmis olla. Peamist ohtu tormioludes tekitavad just liinidele langevad puud,” selgitas Elektrilevi käiduosakonna juhataja Taivo Tõnne. Tema sõnul on tormikahjud ilmaprognoosi järgi kõige tõenäolisemad saartel, rannikualadel ja Lõuna-Eestis.

Elektrilevi rikkemeeskonnad on viidud kõrgendatud valmisolekusse, et likvideerida rikked esimesel võimalusel. Kokkulepped on tehtud koostööpartneritega ja meeskonnad on valmis kiirelt rikkeid kõrvaldama ka öösel, kuid soovitame elektrikatkestusteks valmis olla ka klientidel.

- Varuge joogivett, kui teie maja veevarustus sõltub elektrist
- Kontrollige, et mobiiltelefoni aku on laetud.
- Varuge alternatiivseid valgustusallikaid, näiteks taskulamp või küünlad.

Maas vedelevat või katkenud elektriliini märgates helistage kohe Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi.

Elektrilevi palub enne rikketelefonile 1343 helistamist oodata 10-15 minutit, mille jooksul saab Elektrilevi keskpingerikke korral kindlaks teha rikke ulatuse ja saata klientidele SMS-teate rikke kõrvaldamisest. Nii käitudes väheneb kõnekeskuse koormus ja rikete kõrvaldamist juhtiva dispetšeriteni jõuab kiiremini info nendest madalpingeriketest, millest Elektrilevi juhtimiskeskus veel teadlik ei ole.