„Euroopa komisjoni uuring näitas, et riikides, kus toidumaksud on kehtestatud, ei ole näha mõju inimeste tervisele. Inimesed on leidnud kiirelt asendustooted, mis on odavamad või teisest tootekategooriast, mis ei ole maksustatud. Näiteks kui Soomes oli jäätis maksustatud, siis hakati tarbima rohkem külmutatud magustoitu, kuigi seal ei pruukinud olla sugugi vähem kaloreid. Ühe toote tarbimise vähenemine viib teise toote tarbimise suurenemiseni,“ selgitas Jacobs.

Kui Euroopas on eeskujuks toodud Mehhiko kogemust, siis Dirk Jacobsi sõnul ei ole see adekvaatne, kuna Mehhikos on keskmine suhkrutarbimise tase tunduvalt kõrgem kui Euroopas.

„Kui riigi huvi on leida eelarvesse lisatulusid, siis see ei tööta, sest toodete tarbimise vähendamine vähendab ka loodetud tulusid. Seega pole toidumaksude näol tegemist väga jätkusuutliku maksuga,“ lisas Jacobs.