„Tooteid on seinast seina – liha, kala, tordid ja ka siidrid,” ütles hindamiskomisjonis olnud Vilma Tatar Maaülikoolist. „Silma jäid ilusad ja huvitavad pakendid. Müts maha väiketootjate ees, kes püüavad ja arendavad.”

Pakendite osas üllatas Viibergi OÜ hapukurk, mis oli taassuletavas kotis. Kalakasvatajate ühistu Ecofarmi forellifilee karulauguvõiga võlus nii oma kauni pakendi kui ka naturaalsete maitsetega. Ka Eesti rahvuskalast räimest valminud kaks toodet pälvisid kiidusõnu imehea maitse eest, need olid Hõbekala köögi kadakaräimed ja Ecofarmi räimerullid sibulaga.

Krõpsude osas üllatasid rasvavabad ja meeldivalt naturaalse maitsega Especha OÜ külmkuivatatud aedviljakömpsud, mis olid valmistatud peedist, kaalikast, porgandist, kapsast ja hernestest. Ka Vigala Piimatööstuse juustukrõpsud, mis säilivad toatemperatuuril terve aasta, panid hindajad suud matsutama ja pärast selle üle mõtteid vahetama.

Jookide osas olid esindatud naturaalse maitsega Marjamaa talu mahlad ja Rõngu Mahla arooniamahl. Hindajate silmadesse tõi aga erilise särama Siidrikoja erilisel meetodil valmistatud madala alkoholisisaldusega siider Mimikri ning Tori Jõesuu siidri- ja veinitalu kääritatud šampanjameetodil valminud pihla-õunasiider. Kiidusõnu pälvis ka Mamm&Frukt OÜ kuiv roosa maasika-ebaküdooniavein Family Reserve.

„Kui mõelda, mida siin olevatest toodetest ka poest ostaks, siis kindlasti mõlemat räime, karulauguvõiga forelli, Karja Pagariäri peedileiba ja talvel ehk ka hapukurki,” arutles hindamiskomisjonis olnud Katrin Laikoja Maaülikoolist. „Ja muidugi ka Mimikri siidrit, mis on edeva pakendiga, maitselt mahe ja madala alkoholiprotsendiga.”

Eesti parima toiduaine konkursi võitjad avalikustatakse 25. aprillil Toiduliidu aastakonverentsil. Kõik osalenud tooted on aga juba praegu kaubandusvõrgus saadaval.