Meeleavaldus oli registreeritud Kärdla Selveri parklasse, millest Tsirkusetuuri telk jääb pisut eemale ning meeleavaldajad üritasid esmalt võtta sisse kohad sõidutee ääres.

Sealt palus politsei neil lahkuda ja jälgis hiljem hoolkalt, et peamiselt noortest koosnev seltskond osutatud paigal püsiks. Samuti paluti meeleavaldajatel inimesi mitte tülitada ning neile, kes loomade olukorda selgitavat flaierit ei soovi, mitte peale käia.

Meeleavalduse Pühalepa vallas registreerinud Kadri Tapersoni sõnul olid nad sunnitud valima meeleavalduseks parkla ja mitte tsirkuse esise väljaku seetõttu, et viimati nimetatud platsile oli Lauri Viikna juba ühe kogunemise registreerinud.

"Nagu näete on tegemist fiktiivse koosolekuga, sest tegelikult ei toimu siin midagi," nentis Taperson.

Peamiselt mandrilt ning ka Soomest saabunud noori ajendas meelt avaldama tsirkuseloomade halb olukord.

"Tsirkuses loomi kasutavate inimeste jaoks on oluline äri, meile loomad," sõnas Taperson, kes soovis minna loomade olukorda ka ise kontrollima, kuid polnud selleks esialgu Tsirkusetuuri korraldajalt Lauri Viiknalt luba saanud.

Viikna on öelnud, et juba tsirkuse Hiiumaale saabumine oli seotud negatiivsete emotsioonidega, kuna sajakonnast tsirkuseplakatist oli osa maha kistud.

"Niisugust asja ei ole mitte kusagil mujal Eestis juhtunud, et meie plakatid nii süstemaatiliselt ja vihaga maha kisutakse. Eks tuleb need uutega asendada, sest kahju ju, kui kord sajandis tuleb saarele tsirkus ja hiidlased saavad sellest teada alles tagantjärele," ütles Viikna Hiiu Lehele.

Liikumise Loomade Nimel toetajana Hiiumaale meelt avaldama saabunud Loore Emilie Raavi sõnul on nad sellest kuulnud, kuid plakatite mahakiskumisega seotud pole.

"Me selgitame inimestele, mis tsirkuses toimub ja loodame, et nad ei lähe sinna. Plakatite mahakiskumine ei kuulu meie töö juurde."

Meeleavaldajatest mööda liikunud hiidlastest esialgu keegi tsirkuse suunalt tagasi ei pööranud. Mitmed neist arvasid, et sel juhul tuleks panna kinni ka loomaaed, kuna sealgi on loomad puuris kinni, samuti arvati, et küllap on loomad oma eluga tsirkuses kohanenud.

Liikumine Loomade Nimel korraldab järgmise meeleavalduse loomade tsirkuses kasutamise vastu samuti Kärdlas 26. juulil.