Viimase nelja aasta jooksul on nad pälvinud Eesti parima toiduaine konkursil kolmel korral parima kondiitritoote ja ühel korral parima magustoidu auhinna. Tänavu pälvis tunnustuse Gustavi tort Laulupidu, mullu Gustavi Lavendli crème brülee tort, aasta varem magustoit crème brülee ja neli aastat tagasi toorjuustu-astelpajurull.

„Maitse, mida Gustav jagab magusasõpradele üle Eesti, meeldib neile ja läheb neile korda. Minule on lihtsalt antud saatusest see au olla nende maitsete looja,” jäi Õie Pritson tagasihoidlikuks.

Samas rõõmustas ta selle üle, et žürii oli nii uuendusmeelne, et valis lavendlimaitsega toote parimaks. Õie sõnul tulevad uute toodete ideed elust enesest. Lavendli crème brülee idee sündis Prantsusmaal. „Lebasin lavendlivälja ääres ja maalisin seda. Mõtlesin, et miks mitte teha Eestis selline tore toode,” meenutas ta. Läks kaks aastat mööda ja see võitis parima toote auhinna.

Mõni aasta tuleb Õie käe alt kümme uut toodet, mõni kuu aga lausa neli-viis. „Alates 2015. aastast on minu nimekirjas 150 toodet,” lõi ta arvud kokku. Lisaks Werneri kohvikule vastutab ta ka Gustavi soolase osakonna, trühvlite, tortide, kookide ja pagaritoodete tootearenduse eest.

Gustavi põhiväärtusteks on naturaalsus ja käsitöö. Palmiõli nad ei kasuta. „Kui tellime näiteks täidiseid kuskilt maailmast, siis seal võib see sees olla ja meil ei ole siin enam midagi teha,” tõdes loovjuht. „Kasutame võid ja koort, meil on lehmapiimatooted. Seetõttu on ka meie tooted kallimad.”

Selleks, et maailma trendidega kursis olla, käib ta igal aastal kord või kaks ennast piiri taga koolitamas.

„Paar kuud tagasi käisin valitseva maailmameistri Antonio Bachour’i erakoolis, et olla temaga koos ja hingata temaga ühte õhku. Maailmameistrid on erilised inimesed. Sa saad selle laksu, see tunne ja aura jääb sinuga, seda ei võta sult keegi ära. See viib mind edasi!” rääkis ta silmade särades.