Kersti Kaljulaid Räpina Haiglas

Haiglas rääkis president põgusalt ka vanuritega. Ta küsis neilt, kuidas on nende tervis, kuidas on nad rahul söögiga ja kas nad ka õues käivad.

Kersti Kaljulaid Räpina Haiglas

Haiglas tehti presidendile ka väike suhtlusharjutus. Temalt päriti, et kui ta peaks tutvustama end läbi lille, mis lille ta valiks. Kaljulaid vastas kiiresti: "Alpikann!" Ta põhjendas, et tema sünnipäev on detsembri lõpus ja Vene ajal seda aegu muud lille polnud.

Seto Saatse muuseumis pakkusid presidendile huvi seinale kirjutatud retseptid. Ta soetas endale kokaraamatu "Seto köök põlves põlve" ja ütles, et soovib ka lastele tutvustada selle piirkonna toitu.

Kersti Kaljulaid Saatse Seto muuseumis

Muuseumis sirvis president ka vanu laulikuid ning ümises omaette lauldagi.

Kersti Kaljulaid Saatse Seto muuseumis

Saatse jalakäijate piiriületuspunktis pakkus nii ajakirjanikele kui presidendi saatjaskonnale huvi kolmeaastane Saksa lambakoer.

PPA töötajad rääkisid, et tegelikult võiks piiripunkt olla läbitav ka autoga, kuid idanaabritega pole selles küsimuses lahenduseni jõutud.

Kersti Kaljulaid Saatse jalakäijate piiriületuspunktis

President külastas ka Saatse kirikut, kus poetas annetuskasti raha, et toetada kiriku remonti.

Pärast kirikutuuri kirjutas Kaljulaid oma ametiauto kapotile sõnumi "#tolmuvabaks!". Kagu-Eesti teed olid tõesti tolmused - need tolmasid autode kolonnis kohati nii tugevalt, et pressibussi ees sõitvat autot oli võimalik näha vaid tänu vilkuritele. Teised autod ja teeserv olid mattunud aga paksu tolmu sisse.

Kersti Kaljulaidi ametiauto

Kriisa talus, kus Kaljulaid käis ringi paljajalu, võeti ta vastu setu leelo saatel. Külalistele pakuti ka kruusakooki ja sõira. President ütles, et soovib Kagu-Eestis süüa võimalikult palju kohalikku toitu.

Kersti Kaljulaid paljajalu

Kohalikud panid presidendi ka lõnga ketrama. Riigipea ütles, et pole varem lõnga kedranud, sest väiksena teda voki taha ei lastud. Esimesel katsel läks lõng kohe katki, kuid Anna Kõivu juhendamisel proovis president siiski edasi.

Kersti Kaljulaid Kriisa talus

Tänutäheks sai president kohalike naiste kootud suurräti. "See on küll väga uhke!" ütles Kersti Kaljulaid.

Kersti Kaljulaid Kriisa talus

Leevi külapoe ette oli presidendiga kohtuma tulnud sadakond kohalikku. Teatritrupp Pungad oli riigipea külastuse auks teinud lausa näitemängu.

Kersti Kaljulaid rääkis, et külastab maapoode heameelega ning Leevi poes pimestas teda kohalik käsitöö. "On ilmne, et väikeses poes on kaubavalik väiksem kui suures, aga jäätisevalik ei jäänud küll Tallinnale alla," lisas ta.

Kersti Kaljulaid Leevi poe juures

Haameri talu lihapoes poes ostis lihasaadusi presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe. Kuna Kaljulaid rääkis parasjagu Haameri talu rahvaga, palus ta Linnamäel ka endale vorstikesi soetada.

Kersti Kaljulaid Haameri talus

Presidendi Kagu-Eesti töönädala teine päev lõppes Kaitseliidu Räpina üksikkompanii ruumides, kus ta vestles Räpina riigikaitse vabatahtlikega.

Kersti Kaljulaid kohtumisel Räpina riigikaitse vabatahtlikega