"Viikna leiab alati mingi ettekäände, miks ei ole sobiv aeg tulla loomi vaatama, viimati ütles ta, et batuut on katki ja sellepärast ei saa," sõnas Taperson.

Maaleht.ee soovile näha etenduses esinevaid loomi väljaspool lava, ei teinud Viikna mingeid takistusi.

Etenduses teeb kaasa seitse krokodilli, kaks ahvi, kaks ilvest, neli lõvi, kolm hüääni ja kuuemeetrine püüton. Lisaks reisivad tsirkusega koos hundid, kes on varem teinud etendustes kaasa, kuid praegu on Viikna sõnul oma 12 - 13 eluaastaga selleks liiga vanad.

Loomad reisivad puurides suurtel veokitel ning sealt välja saavad nad etenduste ajal inimestele esinedes. Kõik loomad tundusid esmamuljel seltsivad ning tundsid inimeste vastu huvi. Nii hüäänid kui hundid ootasid, et neid sügataks. Etenduse algust kuulutava muusika läksid hundid elevile ja hakkasid korraks kooris ulguma.

"Loomaõiguslaste üks väide on, et loomad on võetud vabast loodusest ja pandud siis puuri, kuid kõik need loomad on pärit loomaaedadest," lausus Viikna, kelle kinnitusel on loomade elutingimusi kontrollinud ka veterinaaramet, kellel pole tsirkusele midagi ette heita olnud.

Hoolimata loomakaitsjate meeleavaldusest on Hiiumaa etendused siiani jõudsalt publikut kogunud ning inimesed on soovinud ennast pildistada nii ahvide kui krokodillidega koos.

Liikumine Loomade Nimel korraldab järgmise meeleavalduse Kärdlas laupäeva õhtul.