Unikaalne vaatetorn on terve kursuse ühine projekt – koos projekteeritud ja koos ehitatud. Tudengeid juhendanud arhitekt Mari Hunt arhitektuuribüroost b210 selgitas, et TREPP on ruum, mis muutub koos teda ümbritseva keskkonnaga, peegeldades oma heledatel seintel hetke värve ning kutsub pidulikult keerdudes astuma ülespoole, ümbritsevale loodusele 360-kraadist pilku heitma. “TREPP on ligipääs - ajal, mil inimestele näib aina enam tunduvat, et loodus on miski “kuhu tuleb minna” - mitte miski, mille osad oleme sõltumata sellest, kus parasjagu viibime,” sõnas ta.

RMK Lääne-Eesti piirkonna külastusala juhi Marju Pajumetsa sõnul on suur rõõm, et Tuhus on matkaraja juures jälle vaatetorn. “See on suurepärane koht, kus on võimalik tutvuda soo erinevate arenguastmetega ja vaadelda soos elavat linnustikku ning lihtsalt nautida imelist maastikku. Tuhu erakordsus seisneb ligipääsetavuses – maantee läheb läbi praktiliselt suure soolaama keskelt ja maantee äärde jääv rada läbib nii madalsood, siirdesood kui raba. Valminud vaatetornil on unikaalne arhitektuurne lahendus, mis on valminud mõeldes just sellele paigale ja mis on omaette vaatamisväärsus, kuid mis võimaldab nautida kõike eelpool kirjeldatut,“ rääkis Pajumets.

Varem on RMK, Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonna ja arhitektuuribüroo b210 koostöös valminud vaatetorn VARI Emajõe Suursoos, ujuvsaun VALA ja ujuvobjekt VEETEE Soomaal ning metsakõlakojad RUUP Pähnis.

Vaatetorn asub Kiska külas Pärnumaal. Sinna jõudmiseks keerata Risti-Virtsu maantee (tee nr. 10) 54. kilomeetril vasakule Karuse suunas. Sõita 12 kilomeetrit mööda Karuse-Kalli teed, kuni teeviit näitab "Tuhu matkarada" vasakule. Kuna teeolud on vesised, on mõistlik auto sinna parkida ja edasi jala liikuda. Jalutuskäik vaatetornini on ligi kilomeeter, selga tuleks panna soojad riided ja jalga kummikud või muud veekindlad jalanõud.