Teadusteater Kolm Põrsakest puhus suitsevaid seebimulle, loodusemees Peep Männil õngitses lastega särge ja viidikat, Zarema Briede Järvemuuseumist õpetas kodumaiseid kalu tundma, kohviku kokad pakkusid kalasuppi ning rahvas viis koju hulganisti värskeid ja suitsutatud kalu.

Kellel näpud põhjas, sellele jagas Tartu restorani Ylicool peakokk Urpo Reinthal tasuta laiali 30 kilo praetud räimi. Huvi tundsid ka need, kel näpud põhjas polnud.

Maitsva praeräime saamiseks olla peamine searasva kasutamine – see annab magusust. Kui soovid süüa nii maitsvat räime, nagu täna Jõesuus sai, siis prae rasvas küüslauk, tšilli ja sibul ning lisa räimerümbad. Sega kalu ning lisa soola ja tilli. Üle viie minuti pole tarvis praadida.

Pildid Rannu-Jõesuu sadamapeolt:

Kümne kilomeetri kaugusel Oiu sadamas oli kõige popim atraktsioon purjekasõit. Kahe purjeka järjekorras seisis lapsi, vanemaid ja koduloomi, kes olid sõidu nimel valmis leppima ka sahmaka vihmaga.

Kelle kõht veel enne purjetamist lõkkel tehtud pannkooke täis ei olnud, võttis portsu grillpannkooke pärast sõitu.

Kui kalasadamatele tuli mandrilane, kelle sõlmede arsenal piirdus vaid kingapaelte ja umbsõlmega, võis see omale nüüd meistri näpunäidete järgi selgeks teha ka ankrusõlme ja soodisõlme.

400 aastase kaluriküla ajalooga Oiul saab peagi valmis poole kilomeetri pikkune jalutussild Võrtsjärvele, mis oli osaliselt juba täna – tööd jätkuvad siis, kui kalad kudemise lõpetavad.

Pildid Oiu sadamapeolt:

Vaata ka videot, mis meeleolust aimu annab: