Kõige parem kodune esmaabivahend pleki puhul on gaseeritud vesi. Kui seda natuke plekile valada ja kergelt harjata ning seejärel rätikuga mustus kokku koguda, on võimalik plekk üsna kerge vaevaga pinnalt kätte saada.

Kai Kallas kirjeldab ka katsetusi, mida ta erinevate plekkide eemaldamiseks tegi.

"Tekitasin heledale tekstiilkattele viis plekki: sinep, punane vein, tee, piimakohv ja šokolaad.

Sinep tuli suurepäraselt ära kasutades gaseeritud vett ja mõningast harjamist. Vahepeal tuli paberiga natuke mustust kokku korjata ja uuesti vett peale panna ja harjata, aga peale kahte korda oli plekk kadunud, nagu poleks teda seal kunagi olnudki.

Punase veini pleki saab väga edukalt eemaldatud - üllatus-üllatus - valge veiniga. Tundus kuidagi uskumatu, aga töötas, isegi väga hästi. Lihtsalt kallasin plekile natukene valget veini ja harjasin, punane plekk kadus.

Kohviplekk tuli gaseeritud veega samuti häbematult lihtsalt ära. Kuuldavasti pidi piima ja suhkru kohv oluliselt tõrksamalt eemalduma, proovisin seda ka. Lasin plekil kuivada ja tõsi, gaseeritud vesi seda enam ära ei võtnud, võtsin appi vana hea majapidamisseebi. Kasutades vee ja seebi segu, õnnestus ka see plekk alistuma sundida.

Šokolaad, millelt ootasin kõige suuremat vastupanu tuli ilusti ära jääkuubikuga. Jääkuubik sai saatuslikuks ka korralikule musta tee plekile."