Näib, et kahekesi ööbides on kõige odavamad hinnad Lätis. Seal kulub paaril kahe öö peale 64,40 eurot. Soomes võib keskmiselt hakkama saada 67 euroga ja Eestis 69,80 euroga.

Pere või neljase grupiga ööbides jäi esikohale odavuse poolest Eesti 118 euroga. Teisele kohale tuli Läti 122,80 euroga ja viimaseks jäi Soome 123,40 euroga.

Veekogu lähedus loeb!

Näib, et tegelikult ei olegi majutusasutuste hinnavahe kolme riigi vahel kuigi suur - keskmiselt vaid paar eurot. Samuti Eesti - sageli nimetatud kallite käpingukohtadega riigiks - ei erinenud kahest naaberriigist kuigi palju.

Inimeste hinnanguid lugedes nägi, et oluliseks peetakse veekogu olemasolu. Kui kämpingute läheduses leidus järv, jõgi või meri, hinnati kohta kõrgemalt.

Eesti


Meie valitud ööbimiskohtade seas olid Eestis kõige odavamad Kuuli puhkemajad Saaremaal. Puhkemajad asuvad männimetsas mere ääres. Kahele inimesele maksab kaks ööd 45, neljale aga 110 eurot. Hinna sisse on arvestatud ka voodipesud ja rätikud.

Neis puhkemajades on lubatud loomad. Kohapealt saab ka tasuta grillimisvahendid.

Soome


Soomes Saarijärvis Ahvenlampi järve ääres asuv Ahvenlampi kämping on portaali teatel sealne turismimagnet ja samuti valitute hulgas odavaim. Paar saab ööbitud 72 euroga. Perel kulub kahe öö peale 118 eurot.

Majades on eraldi kööginurk ja privaatne terrass. Enamikes on olemas televiisor. Olemas on ka grillimiskohad, poed ja suupistebaarid. Laste jaoks on mänguruumid ja asjade jaoks pakihoid. Tasuta saab jalgrattaid laenutada ja rannas käia.

Läti


Läti puhul osutus valituks Ventspilsi lähedane kämping Liepene, mis on Läänemerest 200 meetri kaugusel.

Ööbides kahekesi peab välja käima 52 eurot, aga kui veeta kaks ööd neljakesi, siis 104 eurot.

Kohapeal on võimalus grillida ja perega aega veeta. Samuti pole keelatud oma lemmikuid kaasa võtta.

Head lugejad, millised on teie kogemused Eesti, Läti ja Soome kämpingutega? Kas hinnaklass ning kvaliteet on kolmes riigis ka teie hinnangul samad?