Kerges kategoorias osales 14 humalanestest, raskes 4. Võitjteks hinnati vastavalt Raasiku pruulikoja Tume ja Tankeri õlletehases valminud Checkmate.

Õllespetsialist Karmo Tüüri juhitud erižürii hindas ka EV100 sünnipäevaks pruulitud viit humalast jooki valides nende hulgast parimaks Lehe pruulikojas valminud õlle Mägi Eile Saar Must.

Asjakohate kommentaaridega rikastasid testimist nii Karmo Tüür, kes tuntud ja hinnatud ka politoloogina ning Eesti ainsamat õlleajakirja Pruul esindanud Aivar Ojaperv.

Varasematel aastatel on võtjad olnud järgmised: 2014 Õllenaut – Lumelausuja ja Lehe – Blackmouth Cur, 2015 Vormsi – Lonks Päikest ja Tammine õlu, 2016 Tanker – Sauna Session ja Õllenaut – Tume Pool, 2017 Raasiku- Verner Hele ja Lehe – Ajakapsel.

Lisaks aule ja kuulusele on võitjad alati saanud klaasikunstnik Riho Hüti loodud unikaalsed klaasist õllemedalid.

Nagu ka varasemail aastail lõid Kadrina üheks tunnusettevõtmiseks kujunenud üritusel tegusalt kaasa kohalikud taidlejad. Spetsiaalse õlletestimise repertuaariga astus üles mööblitislerist lõõtspillur, kohaliku külateatri näitleja Kalev Pallon aasta külast – Läsna-Loobult. Tantsulis-muusikalise üllatuse pakkus õllehindajaile kohaliku tantsuklubi Cadencia varieteetrupp.

Kadrina Maanaiste Selts aga avas spetsiaalselt testijate jaoks oma kaupluse pakkudes testimise vaheajaks käsitööleibu ja muid küpsetisi, snäkke. Võimalik oli ka mekkida ka Kadrina vallas Hõbedal valminud käsitöö kitsepiimajuuste.

Suurima kulinaarse üllatuse pakkus kohalik IT- ja toiduspetsialist Aare Purk, kes on nii kodumaiseid kui ka rahvusvahelisi tiitleid võitnud BBQ tiimi Gurmee Gala liige. Ta oli valmistanud testijaile lauatäie õllega hästi kokku sobivaid suupisteid, mille kulinaarset taset hindasid teadjamad mekkijad samaväärseks presidendi vastuvõttudel pakutavaga.

Ürituse üldjuhiks ja ka käivitajaks on läbi aastate olnud Lootusvälja talu peremees, Kadrina Saunaklubi president, birofiil Ülo Kais.

Humalarohke õhtu lõppes 60aasta vanuses Kadrina saunas ja saunamuuseumis rohkete muljete ning vihasopsude keskel.