Presidendiks pürgijate tulised valimisdebatid naelutasid kuuma suve vältel kogu Eesti telekate ja raadiote ette - nõnda paeluv oli riigi ja rahva tuleviku üle toimunud sädelev diskussioon.

Kahe kange võitlus Kadriorgu pääsemise nimel oli aga sedavõrd tasavägine, et ei kikilipsul ega päikseprillidel õnnestunud parlamendilt täit toetust saada.

Seepärast käivituski mitme politoloogi poolt ennustatud stsenaarium, mille kohaselt tuuakse sobival hetkel mängu must hobune, kes parteide tagatubade hämarate kokkulepetega Kadriorgu vangerdatakse.

Must hobune pole siiski mingi mees metsast. Internetist leiab tema varasema poliitilise ja ühiskondliku tegevuse kohta arvukalt artikleid. "Eesti suusakoondises sõidab MK-etapile must hobune"; "Must hobune sai staariks"; "Must hobune keskpanga presidendiks"; "USA presidendivalimistesse sekkus must hobune"; "Venemaa presidendivalimistel astub mängu must hobune" jne.

Nüüd on must hobune taas Eestis ega kuluta aega lihtsalt mööda karjakoplit ringi kappamisele. Ta sekkus otsustaval hetkel jõuliselt presidendivalimistesse ning tänu kahele võrdselt tugevale vastaskandidaadile lunastas just tema põneva poliitikasuve lõppakordina pääsme Kadriorgu.

Tegemist on vanemapoolse ning kogenud friisi tõugu märaga, kes on suhteliselt tasase iseloomuga, kuid veel piisavalt tugev ja elujõuline.

Ta on sõnakuulelik tööhobune, kuid laseb end ka meeleldi saduldada. Loom on harjunud vedama raskeid koormaid, ta on vastupidav, vähenõudlik ning piitsa ja päitsete abil kergesti juhitav.

Rahvarohketes ning kärarikastes kohtades kipub ta lõhkuma, kuid silmaklappe kasutades rahuneb ning jätkab ümbritsevale tähelepanu pööramata teekonda.

Eriti efektne on must hobune siis, kui ta pidulike sündmuste puhul tõlla või kaariku ette rakendatakse.

SERGEI KRAANA
ASi Augeiase Tallid hobulausuja


KOKSTI

mäluketas käib

kui bioarvutil kratsin

tagumist külge

A. ITSKOK


VILDE VAADE

ANTON VILDE
eliitõhtukooli priimus

Käisin delegaadi delegaadina Keskerakonna laadal. Eesti saatus ja edasine käekäik on nüüd otsustatud.

Õnneks sain pärast ilusti koju - ei olnud keegi teid betoonblokkide ega kivirahnudega barrikadeerinud, mässu ei tulnud.

Samas küsin, kus on lubatud kilo tatart, kilo suhkrut, 400 g makarone, 2 lihakonservi (kanaliha želees) ja kotitäis minilihapirukaid, mis lubati anda siis, kui olen teinud seda, mida taheti. Mina olen oma kohuse täitnud, aga teie?

Riigikogu tuli esmaspäeval jälle kokku, aga mitte kauaks: läks puhkusele tagasi. Peavad ikka täiskasvanud inimesed rampväsinud olema, et puhkavad kauem kui koolilapsed. Tulevad taas kokku alles 12. septembril.

Kasutasin esmaspäeval juhust ja käisin saadikutega Toompea lossi keldris jõusaalis ja saunas. Räägiti, et Riigikogu esimene tööülesanne on täiendada liiklusseadust.

Nimelt tahetakse keelata jalakäijal kõndimise, kepikõndimise, sörkimise või muu liikumisviisi või sellele viitava teguviisi ajal mobiiltelefoni käes hoida ja sellega rääkida, saata sõnumeid, surfata netis, teha makseid või muid vastavaid tegusid. Keeld kehtiks nii asulates kui ka väljaspool neid.

Põhjenduseks on eelnõu algatajate sõnul see, et on sagenenud kokkupõrked jalakäijate vahel, kes on kokkupõrke hetkel või vahetult enne seda rääkinud taskutelefoniga või hoidnud seda käes.

Eelnõu järgi tuleb jalakäijal, kes tahab kellelegi helistada või ise kõnele vastata, seisma jääda, soovitatavalt kusagile kõrvale, et teisi mitte segada.

Küll mõned on alles lolliks läinud selle pika suvepuhkuse jooksul, mõtlesin algul eelnõu kohta. Kui olin aga öö hakuks avanud ei tea mitmenda pudeli (mulle tasuta, sest see läheb kuluhüvitiste alla), siis tundus mõte juba päris hea ning kiitsin neid takka.

Lugesin uudist, et noor naine tegi tunni ajaga politseile ligi 300 kõnet. Ma ei räägi sellest, et äkki oli inimesel probleem ning miks meditsiiniliselt ei sekkutud, vaid sellest, et kas politsei tegi nüüd sellega üleskutse: see on kehtiv rekord ja keegi peab selle nüüd ületama!?

NB! Euroliit keelab 60vatised pirnid. Edaspidi saab ainult Hollandi pirne.


MUDA MIHKEL PAJATAB

Kui teatetants läbi Eesti Luuavarresse jõudis, haakis Leida tantsijatele sappa ja keerles nende kannul nagu vurr.

Lõpuks hakkas tal pea ringi käima ning tema tants lõppes tikripõõsas. Torkehaavadest hoolimata oli Leida väga õnnelik, et sai üle hulga aja tantsida.

Nüüd loodab ta, et korraldataks ka üritus "Lauluga läbi Eesti". Kõik laulaksid ühtede ja samade sõnadega - trillallaa ja trallallaa.

Poe juures arutasid filosoofid presidendivalimiste teemal. Tulemuste ja tagajärgede kohta oli arvamusi seinast seina.

Ühel filosoofil tekkis lisaküsimus. Kui kunagi peaks presidendiks saama gei, kas siis hakatakse ka tema elukaaslast esileediks nimetama? Ja kas meil üldse mitut presidenti vaja on, sest aurahasid võiks vabariigi aastapäeval jagada Eesti Panga president.

August jääbki meelde valimiste kuuna. Esiti valiti suurima erakonna esimeest ja siis vabariigi presidenti.

Parteiliidri valimised üllatust ei toonud. Jätkab ikka sama mees, kes oma alamaid on kogu aeg lõa otsas hoidnud.

Ilmselt tunneb see seltskond ennast opositsioonis mugavamalt kui koalitsioonis. Selles suhtes on nad tublid, et hoiavad madalat profiiti.

Mina olen ennast naelutanud tugitooli, sest ega kergejõustiku MM ole hinnatõus, mis kogu aeg käib.


VAATAKS TÕTT

MART KADASTIK: "Koolidirektorite kursuse tunnihind on 70, koristajatel 140 krooni."

Postimees. 2. september 2006


TÕRRE PÕHJAST

Kes pole üldse koolis käinud, see võib midagi kaubavagunist virutada. Kellel on aga kõrgharidus, see võib ära virutada terve raudtee.

THEODORE ROOSEVELT


TÕSI TAGA

- Tubli on see kerjus, kes tööd kerjab.

- Viru mark on olla maru virk.

- Parem hinge alla kui kere peale.

- Hakkaja inimene ei tohi kasiinosse minna - paneb kõik raha hakkama.

- Valvejoodik suudab ka kolme promilliga valvel seista.

ANDRES ÜLVISTE


ANEKDOOT

"Kallis, käi poes ära!"

"Kullake, õues sajab sellist paduvihma, et hea peremees ei aja koeragi välja."

"No mine siis ilma koerata!"