Soopan on ERRis töötanud 2011. aasta maist. 2011. aasta aprillist on ta olnud ka seotud portaaliga Läänlane, olles üks selle omanikest. 1993. aastal töötas ta Läänemaa ajalehes Läänlane, siis 1998. aastani Lääne Elus. 1998-2008 oli ta Eesti Päevalehe ajakirjanik, toimetaja, uudistetoimetuse juhataja ning väliskorrespondent. 2008. aastal alustas ta taas tööd Lääne Elus, olles 2010-2011 peatoimetaja.

Lisaks alustas täna Maalehes toimetajatööd endine Saarte Hääle peatoimetaja Merike Pitk.

Eesti Rahvusringhääling teatas täna, et selgunud on ERR-i uued maakonna-korrespondendid. Teiste seas vahetub Lääne- ja Hiiumaa korrespondent. Ivar Soopan asub elama ja töötama Tallinnasse, uueks korrespondendiks saab senine Lääne Elu reporter Juhan Hepner. Hepner (28) on õppinud Tartu Ülikoolis ajalugu.

ERRi uueks Lõuna-Eesti korrespondendiks saab senine vabakutseline ajakirjanik Mirjam Nutov. Nutov on õppinud Tartu Ülikoolis etnoloogiat ja ajakirjandust.

"Lõuna-Eestisse otsisime uut korrespondenti seoses Igor Taro poliitikasse minekuga ning Lääne-Eestisse Ivar Soopani peatse Tallinna elama-tööle asumisega," teatas ERR. "Tegime ka muudatusi oma tegevuses Ida- ja Lääne-Virumaal. Meie Jõhvi korrespondendipunkti jääb tööle venekeelseid tele- ja raadiouudiseid tegev Aleksei Fjodorov. Eestikeelse korrespondendi koha viime aga Jõhvist üle Rakverre, kuhu kuulutame välja ka avaliku konkursi."