24. juuli varahommikul kella 3-4 paiku lasi perenaine koera tema soovil korraks õue. Perenaise sõnul haugub koer siili või teisi väiksemaid elukaid kohates erinevalt. Ta tunneb oma koera häälitsusi hästi.

Natukese aja pärast kuulis perenaine aga koera hädakisa ja sai kohe aru, et midagi on väga halvasti. Ta läks koera tuppa laskma ja avas ukse. Koer tormas sisse ja samas ründas hunt naisterahvast näkku. Naine sai silmapiirkonda tõsiseid vigastusi ja vajas erakorralise meditsiini abi. Tänaseks on naine lubatud koju ja ta on paranemas.

Jahimeestel tekkis küsimus, kas tegu oli hundi või hundikoeraga. Kontrollides fakte ja hinnates koera käitumist, kes siiani on šokis, on väga suur tõenäosus, et tegemist oli hundiga.

Ründe agressiivsus, koera ründeaegne reaktsioon ja häälitsused ning käitumine peale rünnakut annab ekspertidele alust arvata, et tegemist oli hundiga. Seda kinnitab ka fakt, et ümbruskonnas puuduvad suured ja hundisarnased koerad täielikult. Ka ründe alla sattunud naisterahva kirjeldus viitab sellele, et tegemist oli hundiga.

Eesti Jahimeeste Selts palub kõigil jääda rahulikuks ja teatab, et mingiks paanikaks põhjust pole. Tegemist on nende sõnul kahetsusväärse üksikjuhtumiga, mille üksikasjad nii jahimehed kui ka keskkonnaametnikud välja selgitavad. Nii jahimehi kui keskkonnaametit on informeeritud ja vajalikud meetmed võetakse tarvitusele.

Loe ka ohvriks langenud naise kirjeldust juhtumist "Hiiumaa hundirünnaku ohver: see oli kohene šokk, kõik kohad olid verd täis".