„Ohutusnõuete täitmine jahirelvade käsitlemisel on meie prioriteet number üks,“ sõnas Puust. „See puudutab nii noorjahimeeste ettevalmistust kui ka juba staažikatele jahimeestele ohutustehnikanõuete meelde tuletamist,“ lisas ta.

Aasta jooksul on plaanis korraldada ohutustehnikaalaseid ümarlaudu, õppepäevi ning ohutustehnika alg- ja täiendõpet. Juhatuse liikmed soovivad jahiohutuse aastal teha mitmeid ettepanekuid ohutustehnikat käsitlevate seadusandlike regulatsioonide karmistamiseks.

EJSi tegevjuhi Tõnis Kortsu sõnul ei puuduta ohutustehnika küsimus ainult jahirelva kasutamise oskust. „Oluline on kindlustada jahipidamise käigus nii jahikaaslaste kui ka kõigi teiste ohutus,“ selgitas Korts. „See puudutab nii jahikantslite rajamist, vaatevälja suurendamiseks kui ka metsasihtide puhastamist,“ lisas ta.

Jahimeeste selts on aasta teemasid määranud alates 2013. aastast, mil võeti fookusesse jahikultuur ja eetika. 2014. aasta teemaks oli „Märka ulukit“, 2015. aastal „Koostöö“, 2016. aastal „Jahimeheks“, 2017. aastal „Loenda ulukit“ ja 2018. aastal „Jahindus on looduskaitse“.