Täna ulatub Baltimaade kohale Norra merel pöörleva madalrõhkkonna lohk, mis põhjustab meil suhteliselt sajust ja sooja ilma. Päeva jooksul liigub madalrõhulohk edasi Venemaale, sadusid jääb harvemaks ja tuul nõrgeneb ajutiselt.

Reedel jõuab mööda võimsa õhukeerise lõunaserva üle Briti saarte Skandinaavia lõunaosa kohale uus osatsüklon, mille edasine teekond kulgeb Soome suunas. Eestisse kandub järjekordne kogus niiskust ning tugevneva edelatuule puhangud võivad rannikualadel ulatuda veidi üle 20 m/s. Õhutemperatuur püsib ööpäevaringselt plusspoolel.

Laupäeval suundub madalrõhkkond Soome kohalt edasi kirdesse. Samas jõuab Norra merele uus äge madalrõhkkond ja selle kaguserv laieneb nädalavahetuseks Läänemeremaade kohale. Esialgsete arvutuste kohaselt kujuneb meil sajusemaks ja tuulisemaks pühapäev ning ei ole välistatud, et Lääne-Eesti saartel lähenevad edelatuule puhangud ka 30 m/s.

Uue nädala esimesel poolel tüürib aktiivne madalrõhkkond Norra mere kohalt Teravmägede suunas ja Läänemere ääres jääb avatuks kiire läänevool. Ilm püsib suurema osa ajast tormine, aeg-ajalt kostitab tume pilvepiir meid sadudega ja miinuskraadidel puudub õhutemperatuuriskaalal sõnaõigus.