Lühikarvalised koerad võiksid karmide talvekülmadega kindlasti kanda soojendavat mantlit või kampsunit. Neid saab osta lemmikloomapoodidest, kuid samahästi võib lihtsa vaevaga ka ise valmistada.

Kel kudumine või heegeldamine selge, võib valmistada lihtsama või keerulisema lõikega sviitreid. Lihtsamad kampsunid katavad koera selga ja rinnaosa, kuid keerulisematel võivad lisaks olla ka varrukad käppade jaoks. Kõige lihtsama kampsuni järsku saabunud külma korral saate meisterdada vana kampsuni varrukast või soojast pehmest riidest.

Pikemakarvalistel koertel võib lumistel jalutuskäikudel koguneda käpapatjade alla jää- ja lumepalle. See võib kõndimise koera jaoks väga valulikuks muuta. Lumepallide ennetamiseks tuleks koera käpakarvu enne väljaminekut trimmida. Käppade talviseks hoolduseks valmistatakse spetsiaalseid määrdeaineid. Käppadel aitab külmale paremini vastu panna ka nende määrimine taimse õliga enne jalutuskäike.

Kui jalutate lemmikuga soolatatud linnatänavatel, peske pärast jalutuskäiku looma jalad puhtaks, sest käppade alla jääv soolakord ärritab nahka.

Paljud koerad vajaksid talvel ka saapaid. Kui koer tõstab jalutuskäikudel sageli käppasid üles, vingub või peatub, on tema käppadel lihtsalt külm ja peaksite kaaluma lemmikule saabaste soetamist.

Kui koer veedab rohkem aega õues, peaks tal kindlasti olema varjualune, kus on soojustuseks kas kuivi heinu või muud pehmet küljealust. Kontrollige tihti, kas kuudi sisemus on ikka kuiv või vajab küljealune kuivema vastu välja vahetamist.

Jälgige, et õuekoera joogikausis oleks saadaval värsket vett ja ega see ära külmunud ole. Külma ilmaga on ka looma isu suurem ja seetõttu võib kas toiduportsjoneid suurendada või veidi rammusamat toitu juurde lisada.