Laupäeval kestab kogu päeva lauluväljakul vanavara- ja käsitöölaat.

Viru Instituut koos Neeruti Seltsiga korraldab rahvamajas pärimuskultuuripäeva “Üldlaulupeod 150”, kus üles astuvad nii Alo Põldmäe kui Ingrid Rüütel.

Huvilistele avatakse nii lasteaia uksed kui ka vanas siirupitehases paiknev nostalgiakeskus koos kohvikuga. Pritsimehed teevad aga pritsukohviku.

Rahvamaja eest viib rongkäik pidulised lauluväljakule, kus kell 16 algaval kontserdil on taidlejaid riburada. Esinevad: Kadrina Rahvamaja naisrühm “Omavahel”, Kadrina Keskkooli segarühm “Meie Vahel”, Kadrina Rahvamaja segarühm “Kahevahel”, Kadrina Kirikukoor, Kadrina Rahvamaja tantsurühm “Vöökudujad”, Kadrina pasunakoor, Kadrina kapell, Kadrina segakoor, Kadrina Keskkooli lastekoor, Võhma segakoor, Võhma seltsimaja naisrühm “Krõtake” ja Kadrina pererühm.

Päeva lõpetab bänd Boogie Company kutsudes huvilised viiekümnendatesse, mil alguse sai kunagise Kadrina üks kuulsamaid ettevõtteid: masintraktorijaam ehk MTJ ehk hilisem EPT.

Lisaks annab Kadrina vallaveeb teada, et “Kadrina laululava 40” sündmusel hakkab olulisi täistunde markeerima Põhjasõja aegne kolmenaelane kahur. Kahuri ümber askeldavad tolleaegseid univorme ja relvastust kandvad "Kolme Krooni Klubi" noorsandid.

Sündmused, millest Kadrina vastne kultuurikoja juht Ahto-Lembit Lehtmets kavatseb tulevikuks kujundada iga-aastase Kadrina päeva on talle esimese nii mahuka ettevõtmisena niiöelda eksamitööks. Lehtmets on avalikkusele tuntud ka kunagise kultusbändi Loits lauljana, aga ka raamatupidajaharidusega telekunstnikuna seriaalides „Pank” ja „Viimane võmm”.

Mõnegi vallakodaniku arvates tuleb laupäeval laululava juubeli ajal Kadrinasse korraga rohkem kultuurisündmusi kui mõnel varasemal poolaastal kokku.