"Kinnitan, et "Kartulid ja apelsinid" on sari, mis võib meeldida või mitte, kuid vaatavad seda ometi kõik, sest armastuse ja suhetega seotud teemad ei jäta külmaks kedagi," märkis sarja produtsent Toomas Kirss. Tema sõnul pälvib erilise imetluse sarja peategelast Viviani kehastav Elisabet Reinsalu. "Rahvas armastab teda, kõik Elisabeti senised teletööd on olnud selle tõestuseks. Siiski luban, et uues sarjas teeb ta oma säravaima telerolli."

"Kartulites ja apelsinides" saab Elisabet Reinsalust psühholoog, kel on seljataga kümme aastat abielu ning sama palju aastaid ka töökogemust. Vivian on pärit kolmelapselisest perest ning küllap on keskmise lapse roll olnud teejuht tema ameti juurde, õpetades inimesi jälgima ja olema ise kõrvaltvaataja rollis. 

Vivian elab üksinda oma mõnusaks tuunitud korteris Lasnamäe hiiglaslikus paneelmajas, kuhu ta kolis pärast üksi jäämist. Lasnamäel seepärast, et seal on tuhandete võõraste inimeste näol kontsentreeritud kujul põnevat "materjali", mida ta jälgida armastab. Samuti on Lasnamäelt mõnusalt pikk tee Mustamäele, kus Vivian töötab. Talle meeldib autoga sõita ja sama ajal valjult oma lemmikmuusikat kuulata. Ühtlasi erineb see keskkond kardinaalselt Viviani minevikuelust, kust tal ühel hetkel tuli välja astuda... 

Lisaks Elisabet Reinsalule mängivad sarjas mitmed teised armastatud näitlejad - Kaie Mihkelson, Egon Nuter, Kersti Tombak, Kaisa Selde, Aarne Soro jt. Viviani klientidena teevad säravad rollid Viire Valdma, Ene Järvis, Marika Korolev, Karin Rask, Ireen Kennik jpt. Värvikate tegelaskujudena üllatavad ka täiesti uued tegijad ning ühe võtmetegelasena astub vaatajate ette seni eelkõige lauljana tuntud inimene.