Ajal, mil iga töötaja on turul kulda väärt, tuleb tööandjatel palju rohkem pingutada. Mitte vaid uute töökäte leidmiseks, vaid ka selle nimel, et olemasolevad paramate palgapakkumiste ahvatluses minema ei jookseks. See kõik muudab ettevõtete ja asutuste jaoks oluliseks veel ühe teema: tööandja brändingu.

Lihtsustades tähendab tööandja bränding seda, et enam ei tule kujundada vaid müüdavate toodete mainet, vaid tuleb ka töökoha maine kõrgel hoida. Kes sellega paremini hakkama saavad, on pikas perspektiivis võidumehed – neile laekub rohkem CVsid parimalt kaadrilt.

Mida inimlikum tööandja, seda rohkem kiitusi

Just selleks, et leida üles need “unistuste tööandjad”, kes on suutnud läbi erinevate nippide töökohas kaadri meeleolu võimalikult kõrgele kruvida, on tänavu novembris juba seitsmendat aastat läbiviidamas üle-Eestilist “Kiida Tööandjat” kampaaniat.

Kui 2017 aastal kiitsid Eesti töötajad avalikult kokku 147 organisatsiooni, siis 2018 kiideti juba 195 organisatsiooni. Eelmisel aastal pälvisid enim kiitusi Päästeamet – 2150 töötajaga Päästeameti töötajate seas läbiviidud anonüümne küsitlus tõi välja, et enim väärtustasid seal oma palka teenivad inimesed huvitavat ja innustavat tööd, palgakindlust, pühendunud kolleege, võimalust paindlikuks töögraafikuks ja kaugtööks, töökõrvalt jäävat aega perele ja hobidele ja võimalust rahvusvaheliseks tööks.

Unistuste Tööandja 2019 valimine

Kõiki töötajate kiitusi võetakse arvesse Unistuste Tööandja 2019 valimisel, kuhu saavad kandideerida kõik Eesti organisatsioonid. Lisaks kiitustele võetakse Unistuste Tööandja väljakuulutamisel aluseks organisatsiooni sise- ja väliskuvandi harmoonilisus, töölepürgijate arvamused ning organisatsioonide endi kirjeldused töötaja huvides ettevõetust.

Tööandja brändi jaoks Eesti hinnalisima Unistuste Tööandja tiitliga on aastatel 2014–2019 pärjatud Sisekaitseakadeemia, LHV Pank, SA Teaduskeskus AHHAA, Ericsson Eesti, Pipedrive ja Päästeamet.

“Kiida Tööandjat” konkurssi kui ka “Unistute Tööandja 2019” valimist korraldab Marketingi Instituut koostöös CV-Keskuse ja tunnustatud Eesti personalijuhtidega.