Mida ma mäletan MMist
kus karistuslöögid
seal löristuskaagid
A. ITSKOK


Pealinnas tuleb uus õiglane maks

Pärast müügimaksu ja paadimaksu edukat rakendamist on selgunud, et mitu maksu on Tallinnas siiski veel kehtestamata.
“Uue maksu rakendamisel on kõige tähtsam, et see oleks juriidiliselt korrektne, kõikidele üheselt arusaadav ning rakenduks võrdselt kõikide isikute suhtes,” selgitas kitsemaksu kehtestamise ameti juriidilise osakonna juhataja Valdur Rindkere.
“Esimese sammuna tuleb meil juriidiliselt korrektselt defineerida, kes või mis on “kits”.
Pealinna juristide üksmeelse otsuse kohaselt on kits veislaste hulka kuuluv keskmise suurusega sõraline imetaja, kes kõnnib neljal jalal ning kahel varbal, millest üks vastab viievarbalise imetaja kolmandale, teine neljandale varbale.
Kits on koduloom, keda peetakse peaasjalikult villa ja piima saamise eesmärgil, kui seadusega ei ole sätestatud teisiti.
Tallinna kitsemaksu korra alusel loetakse kitsedeks ka kõik ülejäänud sõralised imetajad nagu mets- ja kodusiga, põder, põhjapõder, jõehobu, metskits, hirv, antiloop, koduveis ja lammas.
Kitsemaks hakkab kehtima kõikide kitsede suhtes, olgu need siis kingitud, ostetud või liisitud. Kitsemaksumääruse § 168 lg 42 p 6 kohaselt kingitud kitse suhu ei vaadata.
Tallinna kitsemaks on võrreldes teiste seni kehtestatud maksudega tunduvalt õiglasem.
Kui näiteks paadimaksu peavad maksma vaid need, kellel on paat ning müügimaksu peavad täiesti ebaõiglaselt maksma ainult need, kes midagi müüvad, siis kitsemaks on esimene maks, mille puhul on arvestatud kõige rangemate võrdõiguslikkuse standarditega.
1200-kroonist kitsemaksu hakkavad igakuiselt maksma kõik tallinlased. See on suurepärane näide sellest, kuidas meie pealinnas koheldakse kõiki inimesi võrdselt.
Väide, et kitsemaksust tuleks vabastada need, kellel kitse ei ole, on kohatu, sest linn ei tee elanikele kitsede soetamisel mitte mingisuguseid takistusi.
Kõik Tallinna kitsed kantakse elektroonilisse kitseregistrisse ja nad saavad sellekohase mikrokiibi. Kitse puudumisel kiibistatakse aga kitseomanik, kellel veel kitse ei ole.”

JÜRGEN TOPSIK
kitsemaksuametnik

Naeris

VILDE VAADE

No issake! Digipööre oli ikka nii väga võimas, et lasi säärase põrgukuuma valla ja on nii mõnelgi pildi eest ära võtnud. Peab vist ikka analoogtelele tagasi minema.
Kuid head inimesed, kes te kuumaga veel asjadest aru saate ja kellel mõistus päris kadunud ei ole! Olge mureta: õige pea on talv ja siis viriseme kõik meeletu külma ja lumehangede pärast.
Ma olen nii kurb, nii kurb. Tahtsin oma psühholoogi vastuvõtule minna, et rääkida euro tulekust, börsiindeksist, avalikest randadest ja peatöövõtjatest. Mulle aga öeldi, et ei saa. Küsisin, et miks siis. Registratuurist vastati, et mu isiklik psühh on praegu ise ravil. No tere, päike!
Tagasiteel ravilast mõtlesin autot juhtides, et mina enam põhimõtteliselt suunatuld ei näita, sest ma ei taha, et teised mu mõtteid loeksid.
Koju jõudes käisin hea kombe kohaselt läbi naabrinaiste, no nende õdede Tihedate juurest. Võimalik, et ma ühega neist abiellun (see on saladus) ja ta hakkab minu juures korrus kõrgemal elama.
Ma ütlesin tüdrukutele, et uue perekonnaseaduse järgi on nii, et olgu mis on, kuid pärast lahutust peab abikaasat ikka üleval pidama. Ja nii seitse aastat järjest. See mulle meeldib. Kaks õde võrdub 14 aastat — elu nagu lill!
Kuid vähe sellest: seaduse järgi peab tulevane abikaasa oma tulevast abikaasat samuti üleval pidama. Niisiis kupatasin õed poodi mulle õlut tooma. Ise ma seda ei teinud, sest üks teine seadus lubab kuumaga tööst keelduda. Ja õlletoomine on väga raske töö.
Järgmisel päeval jõudsin järeldusele, et õdedel on kartellikokkulepe. See tähendab, et teatud inimesed on moodustanud kartelli ja siis muudkui lepivad milles iganes kokku. Ma mõtlesin nii, et kui juba maasika- ja kukeseenemüüjatel on kartellikokkulepe, miks siis Tihedatel seda olla ei või?
Ja üleüldse, mis siin enam rääkida, kui juba riik ise on kartellikokkulepetes suur osaline — mis need riigi kehtestatud miinimumpalk, eurole ülemineku kurss ja riigilõivud muud on.
P. S. Otsin kartelli, kellega kokku leppida. Kuulutus ei vanane.

ANTON VILDE
seasüldibändi Punk Entsefaliit I viiul


MUDA MIHKEL PAJATAB
Suur jalgpallipidu on selleks korraks läbi. Olen kui koomast ärganud. Kuu ajaga olin nii tugitooli vajunud, et oma jõuga enam püsti ei saanud. Jalule sain ainult tänu päästekomando tublidele meestele. Nüüd pean hakkama jälle käimist harjutama.
Kui paljude jaoks on MM lõppenud, siis minu jaoks veel mitte. Juba homme koguneme Tigu Evaldi ja Põhu Karlaga “Kolme M-i” klubisse ja võtame kõik mängud üksipulgi läbi, et välja selgitada, kes oleks pidanud teoreetiliselt kuldkarika võitma.
Käisin korra jalutamas ja ei teadnudki, et suur suvi on käes. Torkas silma, et pärast MMi on Luuavarre naised pruunid, mehed valged.
Kuuajase uudisenälja rahuldamiseks suundusin poe juurde, et filosoofidelt kuulda, mis Luuavarres ja muus maailmas huvitavat on juhtunud.
Vahepeal on vastu võetud seadus, et prügikonteiner peab majast vähemalt 4 meetri kaugusel asuma. Seadusekuulekas, nagu ma olen, viin oma prügiurni nüüd naabri aeda.
Meie kohalik TV tuleb välja uuendusega. Ilmatüdruku kohale on välja kuulutatud kaks võistlust: ilusatele ja mitte nii väga ilusatele. Ilusa ilma korral saab eetris sõna kena näitsik, halva ilma korral mitte nii väga. Heites pilgu ekraanile, saab iga mõistusega olend aru, millist ilma oodata.
Digitelevisioonile üleminekut pean üheks väga toredaks ettevõtmiseks. Selle tehnikaimega on mõeldud eriti neile, kelle mõtlemine väga kiiresti ei liigu. Et kogu tekst ja sisu neile ilusasti kohale jõuaks, hangub pilt iga teatud tsükli järel.
Eile tuksatas mus väike pahameel ilmaennustaja pihta, kes ütles, et puhub lõunatuul. Kas inimene ei tunne kella — õhtu ammu käes ja tema räägib mingist lõunatuulest.


VAATAKS TÕTT
MAAJA SILM: “Kui eestlane on sääsehammustuse suhtes peaaegu et immuunne, siis sakslasel võib üles paistetada pool kaela.”
Äripäev, 7. märts 2008


TÕRRE PÕHJAST
Teooria ja praktika vahel on praktikas suurem vahe kui teoorias.
TUNDMATU AUTOR


PEALT KUULDUD
“Mängus käib pall pidevalt käest kätte.”
“Kogu meeskond on nüüd palli all.”
“Võetakse käed küljest ära.”
“Jooksevad valged särgid.”
“Müller on praegu natuke liiga pikk.”

JÜRI PAET

Naeris