15.11.2012, 07:05
Koduköök muutub peredele teenimise võimaluseks
Paari viimase aastaga on plahvatuslikult kasvanud koduköökide arv, kus tehakse maitsvat suupoolist ka müügiks.
FOTO:
Oksana ja Urmo Männik Tartumaal Sootaga külas tõusevad tihti kell kolm hommikul, et saia- ja leivatainas hakkama panna.
“Meie mõlema emad olid laudatöölised, see nõudis varajast ärkamist, aga meil on lõhn parem,” naerab kondiitriks õppinud perenaine.
Enne lastega koju jäämist töötaski ta õpitud erialal. Laste kõrvalt küpsetas kodus sõbrannade ja naabrite soovil torte-kooke.
Paar aastat tagasi, kui Urmo oli töötu, tekkis tal julge mõte soetada suurem ahi ja kohandada köögi kõrval olev paarteise ruutmeetri suurune ruum koduseks pagaritoaks. Töötukassas ettevõtluskoolituse läbimise järel ja starditoetuse abil loodigi OÜ Mõisapreili Pagar.
Kui Oksana jäi kolmanda lapse ootele, ei tohtinud ta raskeid jahukotte tõsta ja pereisa pidi appi tulema.