aktiivset tossu

niisamuti passiivset

ravib ainult vähk

A. ITSKOK



Suitsuprii klass selgunud

On ammu tuntud tõde, et suitsetamine kahjustab tervist ning võib koguni vähi teket soodustada. Eriti kahjulik on suitsetamine laste ja noorte tervisele. Just seetõttu korraldaski Kanaküla tervishoiuministeerium Kanaküla mittetäielikus põhikoolis juba kolmandat aastat järjest suitsuprii klassi konkursi.

Kooliaasta algul astus võistlustulle 15 klassitäit õpilasi, kellest nii mõnedki olid vilunud suitsumehed.

Et armastatud harjumusest on raske loobuda, näitas jõulude ajal toimunud vahefiniš, mille järel jäi konkurentsi vaid viis tublimast tublimat klassi.

Kevadine pingeline õppeperiood harvendas võistlejate ridu veelgi. Oma osa oli kindlasti ka Islandil märtsis ja aprillis pursanud Eyjafjallajökulli vulkaanil. Ühelt poolt andis see suitsumeestele elavat eeskuju, teisalt ajas aga nii mõnelgi maailma saatuse pärast muretseval rüblikul närvi mustaks.

1. maiks jõudsid lõpusirgele 1.b ja 3.a, kellest vaid 3.a klassil õnnestus kogu õppeaasta vältel suitsuvaba püsida. Võiduklassi õpilased said oma pingutuse eest auhinnaks nägusa kummipaela.

Niisama põnevalt ja võitluslikult kulges ka teine tervislikke eluviise propageerinud eestvõtmine, mille eesmärgiks oli välja selgitada konjakivaba klass.

Terve pika ja raske õppeaasta suutsid ilma konjakita vastu pidada vaid 1.a ja 2.b., kes nüüdsest kannavad aunimetust Kanaküla Konjakivaba Klassikollektiiv.

Et võistlus oli pingeline, otsustas žürii välja anda ka mitmeid eripreemiad. Nii sai 5.b aunimetuse Viinavaba Viies, 7.a aga, kus õpilased terve aasta (!!!) jooksul kordagi šampanjaklaase ei kõlistanud, kuulutati Kanaküla tervisepäeval Šampanjavabaks Seitsmendaks.

“Õllevaba klassi eriauhind jäi sel aastal osalejate puudusel kahjuks välja andmata,” lisas Kanaküla tervishoiuminister Leonid Kalkun, “kuid järgmisel aastal proovime uuesti.”

Kindlasti jätkatakse järgmisel aastal ka suitsu- ja konjakivaba klassi väljaselgitamist, kuid et õpilaste tervisele veelgi rohkem tähelepanu pöörata, lisanduvad mitmed erikonkursid nagu Kanepivaba Kuues, Seksivaba Seitsmes ning Kondoomipoiste Kaheksas.

SERGEI KANA

Kanaküla ajuvaba häälekandja



TÕSI TAGA
  • Parem olla ennast täis, kui teha ennast täis.
  • Endast välja minnakse enamasti paraadukse kaudu.
  • Kõva närviga meest saab endast välja viia vaid jalad ees.
  • Kus alles tuleks paadimaksu, kui Ülemiste vanake Tallinnale vee peale tõmbaks!
  • Kui püksid püüli sõeluvad, hakkab inimene jahuma.

ANDRES ÜLVISTE



VILDE VAADE

Minu elu on läbi. Suvetüdrukuks ei saanud, ilmaneiuks ei valitud, vööümbermõõt on alla keskmise, Euroopas me õigesti laulda ei oska. Kuidas küll edasi elada, ah?

Järgnevalt esinen sponsorite abil kinni makstud poliitilise avaldusega. Meie, auväärt küla- ja majarahvas, ei suuda leppida kallutatud strukturaalsete jõudude ärapanemisega.

Sestap korraldame meie kandi diskrediteeritud mehe heaks ja õnneks nädalavahetusel toetuskontserdi uues, uhkes ja kallis Palamuse kandi munitsipaalvõimumajas. Isegi eurovõistulaulmine kahvatub selle ees!

Mida me piletirahaga ette võtame, seda me alles vaatame, tähtede pealt. Kuid üks on kindel: laul teeb meele rõõmsaks.

Varsti teeme ka Rahvaliidu toetuskontserdi ning kui rohekas erakond turvamehed kohale kutsub, siis võime hea tasu eest seda neilegi teha. Kõik on kokkuleppe küsimus.

Nagu Toompealt kuulda, tuleb meil uue seaduse järgi kilekotimaks. See tähendab, et poe välisukse juures paneb teenindaja kilekoti kaalule. Mida raskem kott on ehk mida suurem eluskaal, seda rohkem maksma peab. Kel kilekotimaksuks raha ei jätku, peab raske kandami pandiks poodi jätma.

Kui aga ostad poest tühja kilekoti, siis ei pea sentigi maksma. Mahekilekotid on, muide, poole odavamad.

Kuna meie majas on vähemalt pooltes korterites keegi ikka süüdi mõistetud, otsustasime ühistu üldkoosolekul, et paneme lõpuks aluse süüdimõistetute erakonnale. Nii oleme ühise jõuna tugevamad kui kunagi varem.

Ja mine tea, ehk saab valimistel ka midagi — kuna pooled eestimaalased on kriminaalse elemendiga, siis vähemalt pooldajaid peaks meil jätkuma.

Uue erakonna avakoosolek tuleb Tallinnas Saku Suurhallis. Piletid juba nüüd saadaval! Seal kuuleme ka hooaja viimast süüdimõistvat otsust kõrgele riigitegelasele. Jälgige reklaami!

Enne tuleb aga digile ja eurole üle minna. Tähelepanu, kodanikud, kordan valitsuse palvet: mõlemat saab teha ka kaine peaga!

NB! Täna on hooaja viimane veerulugu! Juba järgmisel nädalal oleme uuel ajal ja teises kohas! Jääge meiega!

ANTON VILDE

hooaja viimane



TÕRRE PÕHJAST

Kord küsis üks tööandja: “Mis saab siis, kui ma oma inimesi koolitan ja nad töölt minema lähevad?”

Ma vastasin: “Mis saab siis, kui sa neid ei koolita ja nad tööle jäävad?”

EVAN KIRSHENBAUM



MUDA MIHKEL PAJATAB

Hiljuti oli Leidal sünnipäev. Olin sunnitud kaks torti ostma, muidu poleks küünlad ära mahtunud. Seekord langes see sündmus päevale, kui trollidemaal meie eurolaulikute saatust otsustati.

Toit jäi lookas laual peaaegu puutumata, sest naised närisid suupistete asemel küüsi. Paljukest mehedki sakuskat viina kõrvale võtsid. Nii et täielik raha ja toidu raiskamine.

Kui komejandi lõpus tehti edasipääsejad teatavaks ja meie poisid ukse taha jäeti, ei jõudnud ma nii palju validooli välja valada, kui naiste turgutamiseks vaja läks. Palju ei puudunud, et sünnipäevalauast oleks peielaud saanud.

Nädal tagasi avati pidulikult meie esimene skulptuur — korstnapühkija koos korstnaga. Ruumipuudusel topiti esimene viimasesse. Ega kulutused suured ei olnud — miljoni krooni ringis läks korstnasse.

Mõni päev tagasi kuulutas külavanem Mäidu Äädikas Luuavarres liikumiskeelu. Seda tingis sääseparvede kiire levik. Liikumiskeeld kehtib seni, kuni viimanegi sääsk on Luuavarres nälga surnud.

Kõik asutused suleti, töötajad saadeti sundpuhkusele. Ainuke, kellele liikumiskeeld ei kehti, on postiljon. Et sääsed teda verest tühjaks ei imeks, laenutati ajaloomuuseumist raudrüü. Raudrüüs liikumine on küll raske ja vaevaline, kuid see-eest väga turvaline. Luuavarres on iga inimhing kallis ja tema eest hoolitsetakse.

Muda Mihkel



VAATAKS TÕTT

Mati Unt: “Mõni partei on loll. Mõni jälle tark. Mõni on vaesest perekonnast, ent arenemishimuline, mõni on pervert, mõni on kolmandat korda abielus.”

Sirp, 26. veebruar 1999


TERVISEPAETISME

  • Kui iga rott köhima hakkab, on tegemist rotigripiga.
  • Üheksa korda diagnoosi, üks kord lõika.
  • Kui on ikka surmatõbi, siis saab surnumatjalt abi.
  • Sagedane peavalu on mulle peavaluks.

JÜRI PAET