Juulis on neil aga plaanis kogu perega puhata ja ka ette võtta reis Itaaliasse, et minna tantsufestivalile, kuhu tütar võitis stipendiumi. Lisaks on tal suvel kaheksapäevane tantsulaager.

Spordilaagrid ootavad Kõrvekülas elava ettevõtja Toomas Ojakääru järeltulijaid – 11aastast Eleriini kergejõustiku- ja kaheksa-aastast Oliveri kaks tenniselaagrit. “Suvel on nad päris palju ka vanavanemate juures, kuna ühed elavad vaid nelja kilomeetri kaugusel,” märgib mees. 

Lisaks töötab ema kodukontoris, nii et lapsed saavad suvel rahulikult kodus olla. Kolme kortermaja peale tuleb kenake punt mängukaaslasi, lisaks on läheduses tiik, kus ujumas käia ja ronimiseks mänguväljak. “Gäng jookseb suvel vabalt ringi,” naerab Ojakäär.

Malevas saab taskuraha
Lastelaagrid – ööbimine, toit, tegevused, ekskursioonid – pole sugugi odav lõbu, kui kohalik omavalitsus ei toeta, tähendab Lastekaitse Liidu Pivarootsis asuva puhkekeskuse juhataja Katrin Kadakas.

Hinnale vaatamata said tänavusuvised Pivarootsi laagriajad juba eelmise aasta oktoobris täis. Sel nädalal alustavad Tartu Loodusmaja ja Tallinna Linnuklubi grupid, eri organisatsioonide korraldatud vahetused kestavad augusti lõpuni.

“Meie eeliseks on mereäär, ülikaunis loodus ja et oleme asulatest ning muudest ahvatlustest kaugel,” arvab Kadakas.