Lisaks on ta hakkanud oma meeleolu väljanäitamiseks põrandale kakama kui elukaaslane on kassiga kahekesi koju jäänud. Kui elukaaslane ta sülle võtab, siis on kass madalam kui muru, kõrvad peadligi, saba jalgade vahel ja uriseb ning kräunub koleda häälega. Sülest ära minna ta ei julge ja ennast süles liigutada ka ei julge. Elukaaslast ta otseselt ei ründa ja kallale ei tule, kui tema kodusoleku ajal on kass peidus. Lisaks kakamisele on ta hakanud ka põrandale pissima.

Kiisuga ei ole mitte kunagi varem taolisi probleeme olnud, ta on olnud väga leplik. Ma olen ta alati endaga kaasa võtnud, kui ma olen maale, ema või sõbranna juurde pikemalt külla läinud. Ta on alati hästi kohanenud olukorraga. Samas pole keegi kunagi minu ja kiisu koju elama tulnud. Kass on 6-aastane ja steriliseeritud. Varem pole kunagi tuppa pissimise ja kakamise probleeme olnud. Ma saan aru, et ta on stressis ja võimalik, et ka äraehmunud tolle õhtu sündmusest.

Kuidas ma saaksin kassi stressi vähendada? Kuidas ma saaksin kassi ja uut pereliiget omavahel sõbraks teha/lepitada? Kuidas kassi hirmu vähendada?

Vastab Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu

Alati toimib kõige paremini toiduga manipuleerimine. Et kass hakkaks elukaaslast usaldama, siis võiksite sisse viia korra, kus söök ei ole kogu aeg ees ja kass saab süüa ainult nii, et elukaaslane hoiab toidukaussi oma käes või istub kõrval ja silitab looma samal ajal rääkides temaga rahulikult ja sõbralikult. Usun, et see aitab kassil elukaaslast hakata positiivsega seostama.

P.S. Ärge heitke meelt, kui kohe ei õnnestu. Järjekindlust!

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.