Lastehaiglas ei suutnud arst lööbe põhjust tuvastada. Ema hakkas ise uurima, mida laps sõi. Selgus, et lasteaias pakuti lõunaks keedetud kartulit hakklihakastme ja tomatiga. Algul tundus kahtlane tomat, kuid tütrel polnud kunagi varem mingit allergiat olnud, ka tomati suhtes.

„Kartul oli viimane asi, mida kahtlustada oskasin,“ tunnistas ema. Selgus aga, et uus toitlustaja kasutas sulfideeritud kartuleid, mis võiski olla lapse lööbe põhjuseks.
TTÜ toidutehnoloogia osakonna professor Toomas Paalme ütles, et sulfit võib mõnel inimesel põhjustada teatud tervisehäireid.

„Eestis on viimastel kümnenditel suurköökides levinud praktika, et toitlustusasutused ostavad sisse kooritud ja tükeldatud kartulid, mille säilivuse tagamiseks sobib väidetavalt vaid töötlemine sulfitiga,“ rääkis ta.