“Loomulikult korraldame sajanditepikkuse traditsiooniga üldlaulupeo,” selgitas “Naerile” kultuuripealinna projektijuht Aksel Munamägi.

Et üldrahvalikku kultuuriüritust senisest veelgi atraktiivsemaks muuta, ei toimu laulupidu mitte lauluväljakul, vaid klubis Dekoltee. Laulupeo alapealkirjaks on “Ainult hitid”, lauluvalik on euroopalikult kaasaegne.

Avalauluks on loomulikult Tanel Padari rahvalik lugu “Welcome to Estonia”. Seejärel tulevad ettekandele Inese hitt “Viisteist magamata ööd”, Terminaatori “Kuutõbine” ning Smilersi “Käime katuseid mööda”.

Laulupidu lõpeb taas rahvalikus võtmes — viimasteks ühislauludeks on Ummamuudu “Ütle mullõ uma telefoninummõr” ning Metsatöllu “Lahinguväljal näeme, raisk!”.

Lisaks on kavas särtsakas varieteeprogramm.
Laulupeo uus formaat on säästuajale vägagi kohane, kuna lauljad ei pea seekord kallitele rahvarõivastele raha kulutama — rahvariiete asemel katavad esinejate ihu vaid rahvarõivaste motiivid.

Samuti teeb uuenduskuuri läbi meie kuulus tantsupidu. Kui seni korraldati seda Kalevi staadionil, siis kultuuripealinna eelarvekärbete tõttu toimub see Solarise nullkorruse fuajees.
Ka tantsupeo formaat on teinud läbi uuenduskuuri. Seekordne pidu toimub populaarse tantsusaate “Tantsud tähtedega” võtmes.
Klassikalise poole pealt tantsitakse läbi kõik Ladina-Ameerika tantsud, aeglane valss, fokstrott, tango ja rumba.

Moderntantsudest on aga kavas kõhutants, kepitants ning rivitants, kus võitja selgitatakse välja põhimõttel “üks-kaks-kolm-tagumine-paar-välja”.

JÜRGEN TOPSIK
rahvaajakirjanik