Tallinna Keskturul oli eelmisel nädalal kasulikest lehtköögiviljadest saadaval hiina kapsas (1.50 €/kg) ja roheline lehtsalat (3.80 €/kg). Tervisele on head ka vähemtuntud brokoli ja hästituntud lillkapsas, mis maksid vastavalt 4.50 €/kg ja 3.50 €/kg. Šampinjonide eest tuli välja käia 3 €/kg.

Lisaks eestimaisele kartulile, porgandile, kapsale, peedile ja kaalikale olid Keskturul müügil kohalik kõrvits (hinnaga 1.50 €/kg), naeris (2.50 €/kg) ja suured pastinaagid (6 €/kg). Supiks suurepärane muskaatkõrvits maksis 2.50 €/kg.

Kellele köögiviljadest üksi väheks jääb, võib Keskturu kalalettidelt leida laias valikus värsket kala, mis sisaldab organismile asendamatuid oomega-3 rasvhappeid. Lisaks värskele lõhele (9.90 €/kg), forellile (7.80

€/kg), kohale (9.50 €/kg), ahvenale (5.50 €/kg) ja räime-kilu segule (1.70 €/kg) olid müügil värske koger (2.50 €/kg), haug (4.50 €/kg) ja tuur (9.50 €/kg).

Eesti õunad maksid 1.40

€/kg ja importõunad 1.20 €/kg. Garneeringuks, ent ka vastupidavuse suurendamiseks hästi sobivad granaatõunad olid müügil hinnaga 1−2.80 €/kg.

Harjumus piisavalt köögivilju süüa saab alguse lapsepõlvest. Kes ei viitsi värskete köögiviljadega ise mässata, võiks siiski lapsed meelitada sööma mitmesuguseid salateid ja vokiroogasid, kus saab kasutada poes suures valikus pakutavaid külmutatud köögivilju.