„Sel aastal oli laste kategooria üllatavalt tugev,“ ütles žürii liige ja eelmise aasta võitja Jarek Jõepera.

Žürii esimehe Rein Marani sõnul on loodusfotograafial väga oluline roll looduskaitses. Aasta loodusfotot – „Karupere“ – iseloomustades sõnas ta, et selles pildis on selge sõnum: „Võidupildis on pöördumine, et meil peaks olema kõigil ruumi. Meie seisame teeserval, meie ja metsa vahel on karud ja vaatavad küsivalt meie poole, kas ka neile on kohta.“

Looduse Aasta Foto 2018 galal Estonia kontserdisaalis, kus esitati pildikavad Sven Grünbergi muusika saatel ja laulis Chalice, olid kohal pea kõik Tantsivate Huntide võitjad, ainult aasta loodusfotograaf 2018 Mikk Matsi sai oma tiitlist teada telefoni teel Indoneesia reisil olles.

Galal tunnustati 91 autorit 159 tööga.

Kauneimaid loodusfotosid hindas žürii koosseisus Rein Maran (esimees), Tiit Pääsuke, Tõnu Talpsep, Sirje Tooma, Jarek Jõepera, Kaupo Kikas ja Tiit Hunt.

Ilmus ka "Loodusfoto aastaraamat 2018", kus kõik parimad pildid sees.

Võistlust korraldavad Looduse Omnibuss ja Eesti Looduskaitse Selts. Suurtoetajad olid Canon, Overall, Fotoluks, RMK, Viking Line, Kunda Nordic Tsement, Stora Enso, samuti Eesti Kultuurkapital ja Keskkonnainvesteeringute Keskus.