„Oleme aastate jooksul allkirjastanud ka mitu toiduohutuse protokolli, mis on meile andnud ligipääsu Hiina turule. See kõik loob hea fooni ja annab ettevõtjatele soodsa signaali oma ekspordipotentsiaali rakendamiseks. Eriti olukorras, kus kaubanduspoliitiliste sanktsioonide tõttu on traditsiooniline turg ära langenud,“ lisas minister.

Teisipäeval, 5. novembril osaleb minister Hiina suurima rahvusvahelise messi China International Import Expo avatseremoonial, kus kõneleb ka Hiina Rahvavabariigi president Xi Jinping. Samuti osaleb minister Eesti delegatsiooniga Hongqiao ülemaailmse kaubandusfoorumi e-kaubanduse sessioonil „E-kaubandus digiajastul: uus platvorm ja uus visioon“.

Kolmapäeval, 6. novembril arutab minister koostöövõimalusi Hiina Tolliameti aseministri Li Guoga. Samuti külastab minister messi Eesti stendil osalevaid ettevõtteid.

Neljapäeval, 7. novembril külastab minister koos äridelegatsiooniga ettevõtet Scandic Foods Asia, mis tegeleb Skandinaavia toodete müügi ja promotsiooniga Aasias. Samal õhtul võõrustab minister Järvik külalisi Shanghais Eesti toitu ja toidukultuuri tutvustaval vastuvõtul.

Maaeluministrit saadab lisaks ministeeriumi ametnikele 5-liikmeline äridelegatsioon, kuhu kuuluvad toiduainetööstuste esindajad. Messil China International Import Expo korraldab Eesti ühisstendi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ja sellel osalevad Saku Õlletehas AS, Haage Joogid OÜ, EBM Grupp AS, Tanker Brewery OÜ ja Ecotar OÜ.

Eesti päritolu põllumajandussaaduste ja toidukaupade eksport Hiina on viimastel aastatel kasvutrendis. 2019. a kaheksa kuuga on Eesti päritolu kaupu on sel suunal viidud 6 miljoni euro väärtuses. Võrreldes sama perioodiga eelmisel aastal on eksport kasvanud 28%.

Maaeluminister on Eestis tagasi reedel, 8. novembri õhtul.