Maalehe traditsiooniline hoidistekonkurss toimub sel aastal 26. septembril Olustveres hoidistemessi raames. Konkursile ootame hoidiseid, mille põhikomponendiks on kas kurk või kõrvits. Ootame salateid, soolaseid või magusaid lisandeid, kus kurk ja kõrvits esineksid kas iseseisvalt või oleksid retseptis peamiseks tooniandjaks.

Seni on võitnud moosid

Kurki ja kõrvitsat hoidistatakse küllap igas peres, kuid igal tegijal tuleb see omamoodi maitsega. Milline on aga Eesti parim maitse, mis oleks suupärane kõikidele, selgitab Maalehe hoidistekonkursil välja asjatundjate žürii. Et seda maitset saaks proovida kogu Eestimaa, võtab tuntud hoidistetootja Põltsamaa Felix võiduretsepti järgi valmistatud hoidise tootmisse.

See ongi tänavuse hoidistekonkursi peaauhind, peale selle on parimatele preemiad ja üllatused välja pannud Maaleht, Santa Maria ja Olustvere mõisa kojad.

Olustveres on kohalike tublide naiste eestvedamisel hoi­diste messe peetud juba 2006. aastast saadik. Maalehe hoidistekonkurss toimus Olustveres esimest korda 2012. aastal.

Senini on Maalehe konkursile kõige rohkem toodud erinevaid moose – küll magusaid, küll soolaseid. Peale mooside kategooria anti eraldi hinnanguid ka salatitele, kastmetele ja kompottidele.

Aasta-aastalt on konkursile toodud hoidiste arv kasvanud ja et žürii suudaks selles suures maitsete virvarris siiski õigeid otsuseid langetada, on igal aastal võistlevate hoidiste kategooriaid vähemaks võetud. Domineerima on jäänud magusate ehk mooside ja soolaste ehk salatite ning lisandite kategooria.

Moose oskavad meie hoidisevalmistajad teha suurepäraselt ja need on saanud viimaste aastate konkursside üldvõidud. Näiteks eelmisel aastal tunnistati parimaks kahevärviline õunamoos, üle-eelmisel aastal aga valge klaarõuna moos.

Seekordseid konkursihoidiseid ootame 26. septembril Olustvere hoidistemessile Maalehe telki hiljemalt kell 11.

Häid ideid kurkide ja kõrvitsate hoidistamiseks saate jagada ka neid Targu Talitale saates. Hoidiste retseptide saatjaid ootavad auhinnad!