Jutud kodualuse maa maksust vabastamisest ajavad Värvat naerma. “See on utoopia. Mis tast tolku on, kui majaalune maamaks võeti osadel maha, teistele väänati siis aga ilmselt nii palju juurde, kui andis,” arvas ta.

Värva käis asja Mustjala vallavalitsuses uurimas sel neljapäeval. Targemaks ta seal aga ei saanud. Vallavalitsuses pistetud talle küll näppu kaart valla maa hinnatsoonidega, ent tavainimesel on sellest Värva hinnangul pea võimatu aru saada. “Pole aimugi, mille järgi nad seda rehkendavad,” nentis ta.

Georg Värva ei kavatse temalt küsitud summaga leppida. “See on röögatu summa. Ma ei usu, et Tallinnas ka nii suur maks olla saab,” sõnas ta. Enne kui selgus majas, tema oma maamaksu ei tasu.Maksu- ja tolliamet (MTA) teatas hiljuti, et seoses esmakordse üleriigilise kodualuse maamaksuvabastuse rakendamisega võib kohalike omavalitsuste (KOV) poolt ametile saadetud maamaksu andmetes ebatäpsusi esineda.

“Seega kui maksumaksja hinnangul on andmed maksuteatel vigased – näiteks on arvestamata jäetud kodualuse maamaksu vabastus –, palume andmete parandamiseks ühendust võtta kodualuse maa asukohajärgse kohaliku omavalitsusega,” ütles MTA maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi.