Professori sõnul on avatavas õppekavas hea tasakaal teoreetilise ja praktilise suuna vahel: „Maaülikoolil on mitmeid välibaase, samuti on praktilisse poolde kaasatud nii riiklikud kui ka eraettevõtted. Peame maaülikooli õppekavade arendamise juures oluliseks, et ülikoolidiplomiga kaasneb teoreetiliste teadmiste kõrval reaalne kogemus ja oskus omandatud teadmised praktikasse rakendada.“ Praktiline väljaõpe toimub hüdrobioloogia, kalanduse ja vesiviljeluse praktikate kujul, mis toimuvad nii Võrtsjärve ääres maaülikooli limnoloogiakeskuses, kala- ja vähikasvandustes kui rannikumerel.

Õppekava raames õpetavad tudengeid veekogude, kalanduse ja vesiviljeluse parimad asjatundjad Eestis, muuhulgas kaasatakse teiste kõrgkoolide õppejõude. Õppe kõrget professionaalset taset tõendab õppejõudude tunnustatus teaduspreemiatega ja paljudes rahvusvahelistes teadusprojektides osalemine.

Õppekava on loodud Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi ning veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi koostöös.

Uuele õppekavale võetakse vastu 15 üliõpilast. Avalduste vastuvõtt toimub 21. juunist 7. juulini www.sais.ee või ülikoolis kohapeal.