500 000. tallinlasena sündinud tüdruk oli saanud kümneaastaseks ja andis napisõnalise intervjuu.

Nüüd elab 25aastane Riin Austraalia suuruselt kolmandast linnast Brisbane’ist tunnise autosõidu kaugusel ja lõpetab tööpäeva siis, kui kodused Eestis päeva alustavad.

“Meil on ikka veel laialt lund, talv läheb tüütuks,” loeb Riin teadet kodusest Eestist.

“Kujutan ette!” kirjutab ta vastu. “Meil on isegi õhtul 20 kraadi sooja!”

Kunagine kuulus beebi, kellele kaamerate pilgu all Tallinna raekojas sünnitunnistus kätte anti, on juba üle aasta elanud ja töötanud Austraalias.

“Olen veidi reisihull ja mulle meeldib maailma avastada,” ütleb ta.

Mitmes eestlane, sisserännanu või elanik ta praeguses elukohas Gold Coastis on, seda Riin ei tea ja ega see teda huvita ka.

“See, et ma olin 500 000. tallinlane, ei sõltunud minust, lihtsalt juhtus nii. Ma ei arva, et olen sellepärast kuidagi väga eriline või peaksin tohutult tähelepanu või mingeid asju saama,” leiab ta.

Kuidas saada kuulsaks beebiks?

“Ma kahjuks ei mäleta sellest eriti palju,” muigab Riin, kui jutt läheb sellele, kuidas ta kunagi üldse väljavalituks osutus.

Küll on see aga hästi meeles tema vanematel, kellel sellega omad lootused olid.

500 000. tallinlane sündis aega, mil võitlus elamispinna pärast oli võtnud enneolematud mõõtmed. Eriti suurt pahameelt valmistasid nn põlistele linlastele need Venemaa avarustest saabunud, kellele kohe uude majja korter anti.

Perekond Õispuu elas 1987. aastal Mustamäel kahetoalises üürikorteris ning oli end ammugi pannud lootusetult pikka korterijärjekorda. Peres kasvas juba poeg Rando ja detsembris oli oodata lisa.