Arvestades seda, et elanike arvult annavad need politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri maakonnad vaid neljandiku Eestist, tekib küsimus, mis sealkandis lahti on. 

Esimesena tuleb mõttesse, et küllap see on alkohol. Ütles ju ka politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher hiljuti Delfile, et "Lõuna-Eestis istutakse tihti väga rahulikult joobes peaga rooli" ning et selle põhjus võib olla vajadus alkoholi kättesaamiseks just autot kasutada. 

Lihtsamalt öeldes - hõredam asustus sunnib kaugemale
sõitma. 

 Teada on ka see, et üle kümne protsendi rasketest liiklusõnnetustest juhtub purjus juhi osalusel. Ning viina võetakse endiselt hoolega: läinud nädalavahetusel tabati Eestis kokku ju 78 alkoholi- ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. 

Samas annavad Lõuna-Eestis tänavu aset leidnud õnnetused hukkumise küsimusele pisut teistsuguseid vastuseid.

Eriti raju maikuu

26. veebruari õhtu jäi viimaseks 60aastasele Reinule Viljandimaal Imavere-Karksi-Nuia maanteel. Kuna Reinul vilkurit polnud, põrutas 19aastane Helari talle lihtsalt otsa. 

Järgmisena tuli 33aastase Aive kord. 5. aprilli õhtupoolikul kaotas tema Kia Rio Valgamaal Õru vallas juhitavuse, kaldus vastassuunavööndisse ning põrkas kokku vastu tulnud veoautoga DAF, mida juhtis 32aastane Andrus. 

Pärast Aivet tabas karm saatus 48aastast Villut. Nimelt toimus 30. aprillil kella 4.17 ajal liiklusõnnetus Põlvamaal Kanepi vallas Uha külas Võru-Luhamaa maanteel. 

Volkswagen Passat kihutas teelt välja ja paiskus üle katuse. Kummalgi autos olnud mehel polnud turvavöö kinnitatud. 32aastasel Ahtil vedas, tema jäi ellu. 

Mais läks liikluses eriti rajuks. Looja karja võeti üksteise järel viis mehepoega: 29aastane Oleg, 45aastane Aare, 24aastane Tauri, 46aastane Ülo ja 60aastane Jaan.

Võrdluseks: terves Eestis sai maikuus surma kaheksa inimest. Mis siis täpsemalt juhtus?