Viikingiaegse rõhtpalkhoone ehitamisel kasutati võimalikult autentseid töövahendeid ja -võtteid. Maja algmaterjaliks oli 30 palki, neist kolm jäid üle — ootama järgmiste hoonte ehitamist.

Palgid lõhati kirve jm algeliste abivahendite abil laudadeks, Ühest palgist 3-4 laua-plangu saamiseks kulus kahel mehel üks tõsine tööpäev. Ehitises pole grammigi metalli. L
isaks puidule on kasutatud sammalt, savi ja loomanahku -- selgub, et maja ehitamiseks polegi tingimata tarvis hüper-super ehitusmarketeid ega lugematul arvul kõikvõimalikke tööriistu.

Et ürgaegsel kombel ehitatud maja igati ilmastikukindel on, seda tõestas nii talvisele paksule lumekihile kui neljapäevaöisele tugevale vihmasajule vastupidamine.

Talvel toimub majas inimkatse, kus viis end ajas ligi tuhat aastat tagasi mõtlevat inimest püüavad seal nädala elada. Ei Facebooki ega kohvimasinat — vesi tuuakse anumaga Ööbikuoru järvedest, toiduks vajalik jahu tuleb tekitada viljateri mingil moel hõõrudes, sest käsikivi sel ajal veel ei tuntud.