Kell näitas siis poolt nelja. Turuhall on aga uksel oleva sildi kohaselt avatud kella viieni. Seesama müüja paneb iga päev oma leti poolteist tundi enne turuhoone sulgemist kinni. Tema järel pakivad väikese vahega oma kauba kokku ka teised.

Nii ei saagi tööl käiv inimene tööpäeval turule minna, kuna isegi pool tundi enne turu sulgemist on julgelt pooled müüjad juba lahkunud ning ülejäänud on oma kauba kokku pakkimist lõpetamas. Ka avaturu juures olevas turuhallis paneb osa müüjaid oma leti vähemalt tund aega enne turuhalli sulgemist kinni.

“See on probleem, millega olen võidelnud juba aastaid,” ohkas ASi Tartu Turg juhataja Jaak Adamsoo. “Ei aita ükski sanktsioon. Müüja ütleb, et ta tuli hommikul vara, enamik kaupa on müüdud ja tal on päev läbi.”

Adamsoo tõdes, et turuhoones ja ka avaturu kõrval olevas turuhallis ei saa kasutada sama metoodikat mis suurtes kaubanduskeskustes, kus on osa pinda boksidena välja üüritud.

Kui aastaid tagasi oli turg esmaspäeviti kinni, siis nüüd on see avatud seitse päeva nädalas. Seega teevadki müüjad oma päevi lühemaks.

Adamsoo ei usu, et aitaks ka turu lahtiolekuaja pikendamine. “Ükskõik mis kellani lahti on, ikka hakkavad varem asju kokku panema.” Tema sõnul pole abi ka sellest, kui leti lahtiolekuaeg lepingutesse kirja panna. “Oleme kõiki nippe proovinud, mitte miski ei aita.”