INNA VAATLUS
INNA AEG
kartul ja apelsin

Käisin Riigikogus. Noorusaegne kallim Heimar lasi mind lossi sisse ja tegime puhvetis mõned teed. Liigesevalude ennetamiseks võtsime ka teravat.

Nagu ma kuulsin, on rahvasaadikud aetud tagajalgadele. Asi sai alguse sellest, kui tehti ettepanek avada Riigikogus lastetuba.

Mind pani see muidugi imestama, sest olgem ausad – lastetuba on seal ju olemas. Vaadake või otseülekandeid!

On tekkinud hulk teisi huvigruppe.

“Meile on vaja palatit! Ja ühest on vähe!” ütles Heimar teed lürpides. “Sellist hullumaja kui praegu siin on, ei ole minu vanad silmad veel näinud.”

Nii ongi Keskerakonna fraktsioon esitanud juhatusele järelepärimise, kas oleks võimalik avada lossis Paldiski maantee asutuse filiaal koos kõige sinna juurde kuuluvaga.

Reformierakond soovib parlamenti kindlasti palvemaja koos altari, pihitooli, armulauaveini ja oreliga, et ei peaks patte andeks palumas käima kusagil kaugel.

Järgmise aasta riigieelarvesse on see summa rahandusministri tugeval survel sisse kirjutatud.
“Kuna palvemaja vajab ka katust, tulebki see raha katuserahast,” ütles Jürgen ja soovitas saadikutel end kiiresti vastuvõtule registreerida.

Sotsid eesotsas Andrese ja Eikiga nõuavad kainestusmaja avamist.

“Kaua võib!” prahvatas Eiki, kui teda suitsuruumis trehvasin. “See, mis siin normaaltööajal ja eriti ööistungite ajal toimub, on väärt isegi enamat kui kainestusmaja.” Siiski jäi ta selle enama koha pealt salapäraseks.

Andrese ettepanekul tuleb ehk lossi ka eraldi politseijaoskond üksikkambritega. “Ega päris oma avavangla ka paha teeks,” lisas ta.

IRL seevastu tahab avada lossis hooldekodu.

“Sisuliselt on parlament täna juba hooldekodu staatuses ja see tuleb nüüd ka ametlikult vormistada,” ütles Sven.

Ta pidas silmas eriti seda, et koalitsioonipartneri läbi kõrbenud ja tagasi kutsutud ministrid on leidnud Riigikogus pehme maandumise.

“Kui on olemas saun, jõusaal, suitsuruum, söökla ja puhvet ning sularahaautomaat – miks siis hooldekodu ei võiks olla?” küsis Sven ja tõttas jõusaali jooksulindile.

Kahju, et l-tähega maja päevakorras ei ole.

MUDA MIHKEL PAJATAB

Jõulud on juba lähedal. Ilmselt sellepärast hakatakse karistusseadustikku ümber tegema, et pätid jõuluks koju saaksid.

Uus seadustik näeb ette, et karistused muutuvad leebemaks. Näiteks pole ühe inimese tapmise pärast mõtet hakata kohtuuksi kulutama.

Nagu teada – kolm on kohtuseadus. Kes normi täidab, see kutsutakse kohtumajja vestlusele.
Millise suuna vestlus võtab, on praegu raske ennustada, kuid arvan, et midagi hullu pole mõrtsukatel karta.

Mina sellist leebet pättidesse suhtumist ei poolda ja teen ettepaneku edutada Leida vanglaülemaks. Siis saaksid pätid tunda, mis on tõeline vangla.

Kurikaelad roomaksid Leida ees nagu vihmaussid. Olen kodus vanglaelu maitsnud ja võin öelda, et lihtsam on võidelda ussuuri tiigri kui Leidaga.

Kultuuriinimesed on nüüdseks suumulgu eest plaastrid eemaldanud, sest ega tühja kõhuga õiget kultuuri tee. Kultuuriminister astus rajalt kõrvale ja ka Sirbis ei lööda enam luuslangi.

Pidevalt hoiatatakse meid läheneva tormi eest. Kui tormi tõttu jäid Eestis majapidamised elektrita, säras meie küla tuledes.

Mingid tuulepoisid käisid küll korra üle Luuavarre, kuid ei suutnud rohkem pahandust teha, kui et lõid Põhu Karla puuriida segamini.

Aitasime Tigu Evaldiga esialgse korra taastada, mille töövõitu siis Kolme M-i klubis tähistasime.

VAATAKS TÕTT

KALEV KASK: “Ükski ravimikompanii ei taha, et inimene terveks saaks. On vaja ravimit, mida saaks kogu aeg patsiendile müüa, kuni ta saab 80aastaseks!”
Eesti Ekspress, 24. juuli 2008

TÕRRE PÕHJAST
Poliitik on nagu vaip – alati puhtam, kui on kloppida saanud.
ALBERT BRIE

LUGEJA KIRI
Lugupeetud Villem Sakspere!
Kas vastab tõele, et teadlased on valinud aasta mulla?
KREETA KARBU
Kitsekülast

Lugupeetud Kreeta Karbu!
Vastab. Aga see ei ole kogu tõde. Pagarid valisid aasta käki ja kalurid aasta mõrra.
VILLEM SAKSPERE
tühjatoimetaja
12.12.2013

AMET EI RIKU
 Liputaja läks näiteringi.
 Saunanaine otsis lavapartnerit.
 Raskejõustiklane tõstis IQ-d.
 Timukas otsis peasponsorit.
 Looduseuurija tabas teo teolt.
ANDRES ÜLVISTE