Parima toiduaine konkurss tõstab esile ka regionaalseid hõrgutisi
Eesti Toiduainetööstuse Liit kutsub toidutootjaid üles osalema 19. korda korraldataval konkursil "Eesti parim toiduaine". Tänavu valitakse lisaks toidukategooria parimatele ka Põhja-, Lõuna-, Lääne-Eesti ja Virumaa väikeettevõtete parimad uued tooted ning kokkade ja meedia lemmikud.
„Aasta 2012 oli toiduainetööstuses väga põnev – turule tuli mitmeid uuenduslikke ja suure müügieduga tooteid. Tööstused panustasid enam kui kunagi varem hea maitse kõrval ka toodete kvaliteeti ja tervislikkusse. Seetõttu usun, et kõikide suurte tööstuste tuntud toodete ning väiksemate ja vähemtuntud toodete seast parima valimine saab sel aastal hindamiskomisjonidele väga keeruline ülesanne olema,“ nentis Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.
Eesti Peakokkade Ühenduse ja toiduajakirjanduse esindajatest, õppeasutuste spetsialistidest, järelvalveasutuste, kaubandusettevõtete esindajatest ning teistest asjatundjatest koosnevad komisjonid hindavad toodete puhul ühelt poolt nende maitset, lõhna ja konsistentsi, teisalt ka toote tervislikkust, tema välimust, pakendit, uudsust ja müügiedu.
Ettevõtted on oodatud 2012. aasta uudistooteid konkursile esitama kuni 1. märtsini. Eesti parima toiduaine konkursivõitjad kuulutatakse välja toiduainetööstuse aastakonverentsil, mis leiab aset 23. aprillil.
Konkursi „Eesti parima toiduaine” eesmärk on tutvustada tarbijatele ning kaubandusele uusi toiduaineid ja nende tootjaid ning innustada toiduainetööstust tootearendusele. Toiduliit korraldab konkursi 19. korda.