Tegevuskavva kanti neist 27 projekti. „Eriti teevad heameelt algatused, mis aitavad tõsta ettevõtlikkust ja suurendada Peipsiveere atraktiivsust turismi valdkonnas. Näiteks Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus teeb koolinoortele äriideede võistluse koos eelneva koolituse ja võimalusega saada nõu kohalikelt ettevõtjatelt,“ märkis minister. Ettevõtlikkuse arendamisele ja turismi soodustamisele on suunatud ka Piirissaare Kultuuriseltsi korraldatav piirissaarlaste ettevõtluskoolitus Ruhnus.

Tegevuskavva kanti mitu projekti, mille elluviimisel suurendatakse Peipsi järve kui puhke- ja vaba aja veetmise piirkonna atraktiivsust. Nii on plaanis edasi arendada Kauksi rannapromenaadi ning alustada rannapromenaadi loomisega ka Kallastel. Peipsiääre vallal on kavas koostada plaan Kolkja puhkeala väljaarendamiseks. Samuti panustab sellaastane tegevuskava kohalike käsitöötraditsioonide hoidmisesse ja sellealaste oskuste edasiandmisesse ning Peipsi-äärsete pühakodade säilimisse.

Peipsiveere programmi piirkonnaks on Alajõe, Iisaku, Lohusuu ja Tudulinna vald Ida-Virumaal, Mustvee linn, Pala ja Kasepää vald Jõgevamaal, Kallaste linn ja Meeksi, Vara, Võnnu, Piirissaare, Peipsiääre ja Alatskivi vald Tartu maakonnas ning Räpina vald Põlvamaal.

Peipsiveere programm käivitati 2008. aastal ning selle eesmärk on aidata kaasa Peipsi-äärse piirkonna ja vanausuliste kogukonna jätkusuutlikule arengule. Programmi rahastatakse Eesti riigieelarvest. Taotlused tegevuskavas nimetatud projektide rahastamiseks tuleb esitada Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele.