Pressiteate saatmisele järgnenud päeval, 19. juulil oligi Võrumaal tugev äike kohal. "Nagu laengupilv langes taevast alla," kirjeldab Väimela vallas Väiso külas elav Olev Raudsepp. "Hommikul kell 10 kerkis pilv üles, algas tugev äike ja pärast seda kallas tund aega tugevat vihma."

Üks pikselöök oli nii tugev, et lõi Raudsepa köögis pliidiraua kõmisema. Murelik peremees oli küll kilbist aegsasti elektri välja lülitanud, kuid kahjudest see ei päästnud.

"Kõlbmatuks muutus internetiantenn koos sellega ühendatud elektroonikaseadmetega, mille remondi eest küsitakse nüüd 800 eurot," teeb Raudsepp kahjust kokkuvõtte.

Äike pole torm?

Kuna kolme aasta eest hüvitas If Kindlustus nurisemata tormiga kannatada saanud majakatuse, üllatus Raudsepp väga, kui selgus, et äikesekahju ei loeta tormiga samaväärseks ning tegemist on hoopis pingekõikumisega, täpsemalt ülepingega, mida tema põhipakett ei kata. "Tingimustes on pealegi kirjas, et hoone kindlustus hõlmab hoone külge kinnitatud, väljaspool hoonet asuvaid raadio- ja teleantenne ning nende seadmeid. Miks siis minu internetiantenn selle alla ei käi?" küsib Raudsepp. 

"Klient on valinud põhipaketi ning see tõepoolest ei kata voolukõikumisest tulenevat kahju," selgitab If Kindlustuse vanemtootejuht Merko Kimsto.

Ta soovitab Olev Raudsepal edaspidi valida koguriskikindlustuse pakett, mis kaitseb ka elektrihäirete puhul. See oleks läinud kuus 1.50 eurot kallimaks ning katnud praeguse kahju.